GRC dag 1: De wandelgangen

Logo en logotype GCR Wat is het meest interessante onderdeel van een congres? De wandelgangen! Want wat je daar hoort en niet mag herhalen werkelijk fantastisch. Maar frusterend als je ook blogt.

Daarnaast zijn er ook (min of meer) toevallige ontmoetingen die inspireren of je weer wat leren. En er zijn er een paar geweest die ik hier wil delen.

Matchen + ontologie
Zo heb ik een uur (of wat) met Bart van Keer gespendeerd die me de ingewanden van Actonomy heeft laten zien. Buitengewoon interessant; vooral de mogelijkheden die de homegrown ontologie de recruiter kan bieden.

Waar het met dit soort hard-core technologieën vooraL om gaat is de wijze waarop het verpakt kan worden. En daarmee direct en makkelijk ingezet kan worden.

Everything recruitment
Toen ik rustig in een hoekje zat te bloggen kwam Kevin Wheeler even buurten nadat hij zijn workshop (van 10:00 tot 16:00…) had afgerond. En het is altijd een genot om met iemand te praten die meer is vergeten dan ik ooit te weten zal komen van recruitment.

Kevin gelooft niet in matching. En de redenen die hij daarvoor geeft zijn logisch:

  1. Elke vacaturesite met matching heeft tot op dit moment gefaald
  2. Werkzoekers moeten teveel doen om een voordeel van matching te hebben
  3. Werkgevers moeten teveel doen om een voordeel van matching te hebben

Een doodvonnis voor matching? Nee, natuurlijk niet. Want redenen 2 en 3 zijn misschien wel verantwoordelijk voor reden 1. En reden 1 verdwijnt dus als je redenen 2 en 3 oplost. Hoe je dat doet? Door de inspanning voor werkgevers en werkzoekers weg te nemen.

Simpel? Jawel! Maar daarom ben ik ook een technical optimist. Want biedt een onderhoudende applicatie waarmee ‘ongemerkt’ relevante informatie wordt verzameld en je geeft matching de kans en de waarde die het verdient.

Waar we het helemaal over eens waren was de potentiele waarde van serious gaming voor (online) recruitment. Dus dat was weer prettig. En verder heb ik natuurlijk Kevin proberen te winnen voor mijn vendor relationship management gedachte.

Extractie
Vervolgens maak ik kennis met een drietal Franse heren die een … exctractie engine leveren voor Franse CV’s. Ik dacht dat met Textkernel, Daxtra en Burning Glass de wereld wel zo’n beetje verdeeld was. Maar niets is minder waar. Althans volgens de mannen van Lingway. Waar ik dus oprecht nog nooit van had gehoord.

Roddel en achterklap
Daarnaast nog even een foto gemaakt van Dan McGuire en Paul Stuurman in gesprek. Is hier sprake van een M&A in the making? Of zijn het gewoon concurrenten die een babbeltje maken. Ik gok het laatste…

Geef een reactie

3 Comments