Tips voor het perfecte cv

Ik ben straks afgestudeerd (hbo), heb al twee banen, één in mijn hbo-ige straatje en één in een slightly different area. Ik wil in september journalistiek gaan studeren. Ik heb in een winkel gewerkt, bij de nrc.next, een reclamebureau en bij een internetbedrijf (huidig).

Semiprofessionele hobbyprojecten
Is het handig om in je CV je hiaten, omwegen, extra’s en semiprofessionele hobbyprojecten te vermelden? Sommigen doen er goed aan een leeswijzer en legenda bij te sluiten. Bij brievenselecties wordt je cv gescand en niet positief bevonden wanneer het zoveel losse flodders bevat.

Puzzeling titels
Maak je profiel duidelijker door aan te geven wat je in een functie met een puzzeling titel als ‘content moderator’ doet. Benoem verder de kwaliteiten die je in de loop der jaren hebt opgebouwd. Bedenk van tevoren waar je bekend om wilt staan. Begin daar met schrijven. Brei je cv rond je kernkwaliteiten. Zorg dat ook qua vormgeving een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen belangrijk en minder belangrijk.

Basis cv
Er is bovendien niet één cv voor al je sollicitaties. Maak een basisversie en pas die aan op de vacature. Hoe te beginnen? Stel eens een document op met daarin de kwaliteiten die jij denkt te hebben en met welke je wilt profileren. Mail dit aan bekenden en ex-collega’s en wacht hun feedback af, voor je je cv gaat samenstellen. Zij hebben een beeld van je, dat je, desgewenst kan bijstellen.

Een ge-crowdsourced cv, waar doet me dat toch aan denken?

Deze blog verscheen eerder op ikki.nl.

Geef een antwoord

1 Comment