GRC dag 3: Social networks around the world

image Als tweede onderdeel van deze dag hebben we een panel session met als moderator Ann de Jonghe en als panelleden Ricardo Risamasu, Isabelle Noir, Peter Gold en Paul Harrison.

Het onderwerp hoeft geen verrassing te zijn: Social Networks Around The World: How is Web 2.0 Changing Your Daily Life? Waarbij dat dagelijkse leven vooral over het leven van de recruiter gaat. Ik ben benieuwd…

Na een korte introductie door de panelleden kon de zaal hun vragen/meningen/opmerkingen over social networks op hen afvuren.

Wat een beetje stroef en voorzichtig van gang komt op basis van de door Ann gestelde vraag: Wie vindt sociale netwerken als sites voor recruitment onzin? Nou was John Nurthen niet in de zaal, dus er was niet veel animo om hier positief op te reageren.

Maar daarna werd het al snel een stuk beter. Want dankzij Wheeler hadden we natuurlijk wel een actief publiek gekregen. Dus de vragen en meningen vlogen al snel heen en weer.

Wat vooral duidelijk wordt is dat sociale media als een potentieel belangrijk nieuw ‘medium’ wordt gevonden, er vooral gezocht wordt naar de wijze waarop met dit nieuwe fenomeen omgegaan moet worden.

Heb jij dezelfde vraag? Dan zijn er twee boeken die je moet lezen; in onderstaande volgorde:

  1. The Cluetrain Manifesto: Then End of Business as Usual
  2. The Groundswell: Winning in a World Transformed by Social Technologies

Als je het dan nog niet weet en je bent een recruiter: zoek ander werk. Serieus! Wat overigens onder meer via een sociaal netwerk zou kunnen lukken. Hoewel je natuurlijk ook via een vacaturesite kan zoeken.

Geef een reactie

2 Comments