GRC dag 3: Strategic Staffing Practices. Wakker worden!

image De derde dag begint met een presentatie van Kevin Wheeler Met als titel: New Ideas and Implications for 21st Century Staffing. Dat was natuurlijk te verwachten!

Maar hij heeft me verzekerd dat het een zeer interactieve presentatie zou worden, met veel vragen aan het publiek. En omgekeerd…

Wat een goed idee is; want als ik naar de vele kleine oogjes om me heen kijk, is nog niet iedereen helemaal bij de les. Een beetje vuurwerk kan dus geen kwaad.

En het begint meteen met een vraag Do you need to change to stay successful over the next 5-10 years? Met een zacht Yes als antwoord uit de zaal. Om vervolgens te vragen: What needs to change? en Why?

En dan wordt het al snel interactiever; met een free flowing communicatie tussen Wheeler en de zaal. Social media, loss of control, respect, privacy, virtual world, authenticity passeren in hoog tempo.

En ineens is er een discussie tussen de bezoekers in de zaal. Wheeler kan rustig achteruit zitten!

Dit is crowdsourcing; met als resultaat een user generated presentation. En misschien zonder dat alle aanwezigheden het doorhebben, valideren ze hiermee volledig het nieuwe social media model als een essentieel onderdeel voor recruitment van de toekomst.

Prachtig! Ik weet zeker dat iedereen niet alleen wakker is maar ook heel wat van deze ‘presentatie’ heeft opgestoken.

Way to go!

Geef een reactie

10 Comments