Quantcast. En je hoeft nooit meer te gissen

Logotype Quantcast Een stukje liveblogging; ik zit naast Kevin Wheeler te kijken naar een waanzinnige applicatie waar hij mij gisteren over vertelde: Quantcast.

Quantcast is voor liefhebbers van cijfers/data over sites. En zien is geloven. En geloof me op mijn woord; dit moet je zien! Dus allemaal direct naar Quantcast.

De homepage
Het wordt niet echt duidelijk wat deze site doet op basis van de homepage:

Homepage Quantcast

Maar als ik een URL invoert en je klikt op Find Profile dan veranderd dat heel snel. Want dit gebeurt er als ik Hyves.nl intyp:

Hyves.nl

Holy shit! Dat is zelf voor mij teveel informatie! En dat wil heel wat zeggen… En kijk voor de lol eens naar dit onderdeel:

Hyves.nl, detail

Is dat niet prachtig? En verdomde handig om te weten.

Nou is er 1 nadeel; zoals je in de linker bovenhoek kan zien. Want echt betrouwbare cijfers krijg je natuurlijk pas als je de site een code snippet van Quantcast heeft geinstalleerd. En dat is in ieder geval niet het geval bij de sites die ik heb bekeken

Hoe dan ook. Je krijgt een proxy van de bezoekerssamenstelling van de site. En met meer informatie dan ik ooit ergens heb gezien.

Veel plezier!

Geef een reactie

1 Comment
  • Michel R.
    says:

    Het is alleen jammer dat Quantcast zich alleen richt op de US visitors en dat de betrouwbaarheid flink te wensen overlaat. Zelf als je de code plaatst kloppen de cijfers niet en als sites de code plaatsen en weer verwijderen dan blijft Quantcast zeggen dat de traffic direct gemeten wordt. Ik dacht een jaar geleden dat dat start-up hickups waren maar die zijn nog steeds niet verholpen.

    Dat levert voor een marketingsfacts bijvoorbeeld een beetje een scheef beeld op: http://www.quantcast.com/marketingfacts.nl/traffic.