Online recruitment 2.0. Waar?

Het kan bijna geen toeval zijn, maar vandaag publiceerde Forrester een rapport over de problemen van HR professionals bij het bereiken en behouden van talent (lees: Gen Y).

Een dat een dag na afloop van de Global Recruitment Conference; waar sociale media en de jongere generatie(s) een belangrijk onderwerp waren.

En onderstaande grafiek is wel een zeer schokkende

Nou, schrijnend duidelijk zou ik zo zeggen. Het belang wordt in overweldigende mate gezien, maar tegelijkertijd wordt ook gesteld dat de capaciteiten om hier op in te spelen feitelijk ontbreken.

Het blijft toch altijd weer verbazingwekkend te zien hoe een forse meerderheid van grote bedrijven achter de feiten aanloopt. Bij vrijwel elke innovatie. Op zich best knap…

Geef een reactie

2 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  Heb tijdens de GRC bedacht dat ik binnenkort een nieuwe presentatie ga maken: Recruitment 3.0. Aangezien de term 2.0 nogal gekidnapped is in Recruitment door mensen die echt niet eens weten wat web 2.0 is en het gebruik van sociale netwerken in recruitmentland vooral gelijk staat aan spammen erin.

  En het gaat juist om web 3.0 in recruitment, alleen dan iets minder technologisch gedreven, maar menselijk gedreven. En alleen hen die weten waar web 3.0 over gaat… snappen nu wat ik bedoel 🙂

 • Roel Kiers
  says:

  Tot mijn  verrassing bleken zelfs op de global recruitment congres in Amsterdam corporate recruiters aanwezig te zijn die bekenden er nog te weinig mee te werken. Die hebben genoeg ‘food for thought” kunnen meekrijgen!

  Vandaag sprak ik een HR afdelingshoofd van een grote gemeente. Deze zag er zelf wel het nut van in, wildee er graag mee aan de slag, maar op de afdeling P&O beleid zagen “de strategische HRM-ers” er niets in…. Er valt nog een hele weg te gaan!