ISBW ambitiegame, om gek van te worden!

Een paar dagen geleden struikelde ik over een adverentie van ISBW. Waar een waanzinnig ogende kerel mij ‘uitnodigde’ om een ambitiegame te spelen:

Advertentie ISBW ambitiegame

Nou, ik kan de verleiding van een game niet weerstaan. Dus direct op de advertentie geklikt.

Twee korte vragen?
Allereerst wil ISBW de nodige informatie van je hebben. Het begint dus met 2 korte vragen. Allereerst een e-mail adres, en vervolgens ook mijn functiegebied. Onzin, maar voor wat, hoort wat. Dus ik vul braaf onzingegevens in.

Maar dat van die tweede korte vragen klopt niet helemaal. Want na beantwoording van de tweede vraag krijg ik dit te zien:

vraag 3?

Geniepig… een derde vraag. Nou dat geeft al niet teveel vertrouwen in de oprechtheid van ISBW. En redelijk dom.

Gelukkig is dit wel de laatste vraag, en ik krijg het volgende te zien:

Instructies

De ambitiegame is dus een game om obstakels te vermijden en bonuspunten te verzamelen! Waarbij die waanzinnig kijkende kerel weer aanwezig is. Als obstakel wel te verstaan; hij zal wel een baas voorstellen, of zo.

En ik kan ook nog eens EUR 2.500 aan ambitiebudget winnen! Met mijn game ervaring moet dit een eitje worden.

De game
Vol goede moed geef ik mij in een lange gang over aan mijn ambitie. Rennend en van links naar rechts zwalkend ontwijk ik obstakels en verzamel ik bonuspunten:

de game

Maar hoe ik ook mijn best doe, op volstrekt willekeurige momenten kan ik mijn figuurtje niet meer van links naar rechts bewegen. Zodat ik de obstakels niet kan ontwijken, en ook geen bonuspunten kan scoren.

Waardoor ik continu ik de volgende boodschap in beeld krijg:

foutmelding

Ik begin me te voelen als die waanzinnige oude vent.  Volgens mij heeft hij ook talloze keren geprobeerd om tot de lift te komen. Maar hij staat nu als versteend door zijn frustratie mij lastig te vallen:

waanzinnige baas 

Het einde
Maar eindelijk, na meer dan 30 pogingen (wat je al niet doet voor een blog posting…) kan ik tot het einde mijn figuurtje sturen. En kom ik dus bij de lift. Met een hartslag van 200 en een testosteron spiegel van een bankier.

de lift

Om natuurlijk de verkeerde lift te kiezen, want dat het een 50% kans zou zijn om dat ambitiebudget binnen te slepen gelooft natuurlijk niemand.

Overigens staat die waanzinnige oude vent ook alweer in de lift. Hij is echt overal aanwezig…

En dat was het dan! God mag weten wat ISBW nou met die game wenst te bereiken? Ik heb oprecht geen idee. Onder het motto: Iedereen heeft een game, wij hebben er ook een nodig misschien. Hoe dan ook, de game is een los item zonder enige waarde. En de tijd is zo langzamerhand voorbij dat je daar iets mee bereikt

Het zoveelste spelletje om het spelletje. En in dit geval ook nog eens eentje die behoorlijk slecht werkt.

Geef een reactie

5 Comments