Wat is de perfecte blog?

Ik ben, met mijn spelfoutje hier, tikfoutje daar, niet het voorbeeld van de perfecte blogger. Zo is de vorige zin al stijltechnisch niet optimaal. Toch kan het altijd nog slechter (heus, kijk maar eens rond op wat blog aggregrators).

Spelfouten zijn te voorkomen. Gelukkig maar, want ze zijn gewoon vervelend voor de lezer. Het ziet er onprofessioneel uit. Net als het gebruik van onjuiste informatie. Dubbelcheck altijd alle feitjes en bronnen die je publiceert en raadpleegt. Checken, niet kopiëren. Ik kom vaak genoeg bijna identieke blogs tegen op verschillende websites. Je kunt het, als kritische blogger, toch niet geheel met andere bloggers eens zijn?

Het web is niet geschikt voor het lezen van romans. Beperk je dus in je woordendiarree. Als mensen zien dat het wel eens een lange zit kan worden, haken ze af. Zelfs als ze het onderwerp an sich wel heel interessant vinden. Zorg voor voldoende rustmomenten. Een (relevante!) afbeelding, een tussenkopje.

Post regelmatig iets. Ik weet dat er een aantal dagen zijn dat ik geen tijd heb om te bloggen. Toch wil ik het minimum van 1 blog in de twee dagen blijven volhouden. Blogs die niet ‘stop de persen – hot news – breaking story’ zijn, schuif ik door of zet ik in WordPress klaar. Dat kan.

Doe er je voordeel mee. Of schud meewarrig je hoofd en word niet gelezen.

Deze blog is eerder gepubliceerd op ikki.nl.

Geef een reactie

7 Comments