Hoe belangrijk is het privé leven van je baas?

Via nujij kwam ik de volgende youtube video tegen. Hij is wat gekleurd, want de man stelt dat deze SG dus een crimineel is, voordat hij een rechtmatig proces heeft gehad. Echter, de reacties van verschillende mensen geven wel aan dat er blijkbaar iets speelt.

Wat mij verbaasd is dat niemand er publiek op durft te reageren. Of dat verbaasd me niet, daar ben je ambtenaar voor en zit je in het gelid. Maar als het bekend is en waar is, zou ik niet voor zo iemand kunnen werken persoonlijk. Voor mij is ethiek erg belangrijk en ik zou al niet voor een oplichter kunnen werken, laat staan een pedofiel. Ik verbaas me dan ook dat mensen dit blijkbaar voor zichzelf goed kunnen praten. Ik ben benieuwd hoe anderen daar over denken.

Geef een reactie

4 Comments
 • Cees
  says:

  Het hangt er vanaf waar je baas van beschuldigd wordt en hoe geloofwaardig jij de beschuldiging vindt.

  Wordt je baas beschuldig van belastingfraude? Kan ik niet heel wakker van liggen. Pedofilie is iets anders. Als ik die aanklacht geloof ben ik daar snel weg. Voor zo iemand zou ik nooit kunnen werken.

 • Bas van de Haterd
  says:

  @Cees: normaal begrijp ik dat, maar het probleem lijkt hier te zijn dat omdat hij zo hoog bij justitie zit, hij dus niet vervolgd word. Maar de vraag is: hoeveel invloed heeft het leven van je baas op jouw positie? Kan jij werken voor een oplichter bijvoorbeeld? En als ik je daar dan in het vervolg van je carrière op aan zou kijken, zou je daar dan vrede mee hebben? Want dat is misschien ook een issue. Als jij willens en wetens (dat is even belangrijk) gewerkt hebt voor een pedofiel bijvoorbeeld, zoals deze mensen bij justitie nu. Mag je ze dan afrekenen op gebrek aan ethiek? Ik vind van wel, maar ik vrees dat ik daar redelijk alleen in sta.