Vacaturesite top 10: Heel veel ruis

Vacaturemonitor Vandaag een aangepaste top 10 vanwege de ruis in de vacature aantallen. En dat komt weer door de inhaalslag van JobTrack die aantal nieuwe vacatures nogal beinvloed.

Ik heb er daarom voor gekozen deze week en de komende twee weken JobTrack niet mee te nemen in de resultaten. En verder de aantallen vacatures van de site niet mee te nemen in de tellingen.

Overigens blijft het aantal nieuwe vacatures, zelfs na verwijdering van de Jobtrack aantallen, stabiel: 112.000 nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken.

Met de JobTrack vacatures; die natuurlijk over de afgelopen weken wel zijn geplaatst maar nog niet door JobFeed meegeteld, is het verhaal nog veel rooskleuriger: 117.000.

Vacaturesite top 10
En dit is de aangepaste top 10.

week 44 - 46

Nationale Vacaturebank (-1,3%) keldert behoorlijk, terwijl Totaljobs zich keurig handhaaft. Monsterboard (-0,6%) en Werk.nl (-0,2%) gaan ook naar beneden.

In de middenmoot is Careerbuilder (+0,9%) de grote winnaar. Vacaturekrant (+0,1%) groeit een beetje, terwijl Dovajobs (-0,5%) behoorlijk verliest.

Onderin gebeurt heel erg weinig; Content (-0,1%) en WerkenbijdeOverheid (-0,1%) leveren licht in terwijl Intermediair onveranderd op 1,3% blijft staan.

De grafiek van de grote vier
En dan nog even de grafiek van de grote vier vacaturesites:

week 12 - 46

Nationale Vacaturebank keert terug op aarde; terwijl Monsterboard onder de magische grens van 10% glijdt. Dat is al een hele tijd niet meer gebeurt.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

1 Comment