Lifehacking academy

Vandaag live bloggend vanaf de Lifehacking Academy in Maarssen. Vanmorgen een sessie lifehack je carrière. Het ging vooral om motivatie. Hoe gemotiveerder je bent, des te beter je werkt. En motivatie bestaat uit 3 peilers. Competentie, autonomie en relaties.

Competentie gaat vooral over uitdaging in het werk, maar ook dat je genoegdoening krijgt van je uitdagingen. Want hoe goed je ook bent in je werk, als het voor jou geen uitdaging is, wordt je er niet door gemotiveerd. Wat je vaak ziet is dat je als persoon eerst heel goed moet nadenken wat je nu eigenlijk motiveert. En als je nu geen intrinsieke motivatie hebt, denk dan eens na over welke van de onderdelen verkeerd zit. Heb je niet genoeg uitdaging, niet genoeg autonomie of is het de relationele situatie die je dwars zit?

Workshop twee is van Sanne Roemen over web presence. Weblogs en linkedin voor werknemers, ondernemers, studenten en docenten. Vragen als: hoeveel tijd moet je in weblogs steken? Ik heb geen tijd om twee keer per week te bloggen. Tja, lastig daar een antwoord op te geven. Zelf vraag ik me af of je er geen tijd voor hebt, of dat je gewoon nog veel kan leren van lifehacking. Immers, ik zit nu ook te live bloggen tijdens Sanne’s bijeenkomst. Kwestie van multi tasking.

Wel een interessante opmerking van Sanne over het gebruik van Linkedin. De mensen in mijn netwerk ken ik niet alleen, maar vertrouw ik ook en zou ik aanbevelen. En de slotconclusie: och, er wordt zoveel over je gezegd, niet moeilijk over doen.

Geef een reactie

4 Comments