Vacatures per regio: Het gaat fijn!

20_128x128

Deze week een lichte groei die zich tot een drietal regio’s beperkt. De groei is licht vertekend doordat de extra vacatures van JobTrack niet (eenvoudig) uit de resultaten per regio zijn te verwijderen.

Ik ga er voorzichtig vanuit dat de resultaten hiermee over het gehele land iets fraaier dan de werkelijkheid zijn. Maar dat hiermee de verschillende regio’s niet significant anders worden geraakt.

Dit is het beeld voor de afgelopen drie weken:

week 44 - 46

Noord-Nederland is de enige regio die geen enkele groei laat zien. En dat is opvallend, want West Nederland gaat met 0,4% omhoog; terwijl Zuid- en Oost Nederland zelfs met +0,5% groeien. Forse cijfers dus.

En die grie is ook duidelijk te zien in het beeld van de langere termijn:

week 22 - 46

Noord-Nederlands deelt niet in de feestvreugde en blijft daardoor nog verder achter. De slogan: er gaat niets boven Groningen is in dit verband niet bepaald correct. Het lijkt meer op: er gebeurt niets in Groningen.

Achtegrond: Werkloosheid per regio
Als achtergrondinformatie ook nog even de grafiek waarin het percentage werkloosheid per regio en kwartaal is weergegeven:

2006-I - 2008-I

Voor het opstellen van deze grafiek is gebruik gemaakt van de cijfers van CBS, waarbij voor de omvang van de beroepsbevolking per regio de aantallen uit 2006 zijn gehanteerd.

Verantwoording
CBS indeling die Nederland in een viertal regio’s opdeelt:

  • Zuid-Nederland: Noord-Brabant en Limburg
  • West-Nederland: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland
  • Oost-Nederland: Overijssel, Gelderland en Flevoland
  • Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drente

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op JobFeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie