Shell’s dilemma: Nep recruiters

spam Spam is in het algemeen bedoeld om je op de een of andere manier te verleiden tot het betalen van geld. Voor diensten of producten die uiteindelijk niet geleverd gaan worden.

Maar hoe ga je om met spam waarin je een baan krijgt aangeboden?  En dan nog wel bij Shell. Maar natuurlijk alleen als je eerst even een ferme som geld overmaakt.

Ongetwijfeld hebben achterdochtige of gedupeerde kandidaten zich bij Shell gemeld. En vervolgens heeft Shell ervoor gekozen om dit als volgt bekend te maken:

Carriere pagina

Als een extra item; onderin de linker navigatie: Recruitment Fraud. En als je daarop klikt krijg je dit te zien:

Recruitment fraud pagina

Shell is hier natuurlijk het slachtoffer. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar Shell doet wel heel weinig haar best om dit item onder de aandacht van haar bezoekers te brengen.

Het lijkt me dat er iets meer nadruk aan mag worden gegeven. En hopelijk informeert Shell alle kandidaten die zich bij haar hebben aangemeld.

Want anders loopt Shell er wel de kantjes vanaf. Ondanks het feit dat haar dit overkomt.

Met dank aan Personeelslog.

Geef een reactie

1 Comment
  • Michel Rijnders
    says:

    Ha Marc, de recruitment fraude stond eerder duidelijker aangegeven op de website in mijn herinnering. Qua duidelijkheid op de website hebben ze dit zo te zien wat naar achter gedrongen omdat het wellicht minder gaande is?