ZoekAlleBanen: gemankeerd achter oude muziek aan

Logotype ZoekAlleBanen Ik struikelde net over een nieuwe aflevering van Site gespot op Frankwatching. Met dit keer de site Zoekallebanen… Met zo’n naam spits je als online recruitment verslaafde even de oren.

Op Frankwatching stelt de oprichter; Freek Verhaak het volgende: Ik kwam op het idee voor ZoekAlleBanen, omdat ik […] nog geen goede metazoekmachine voor banen kende. Maar het wemelt tegenwoordig van de vacaturesites op internet. Als je een baan zoekt weet je vaak niet waar je moet beginnen.

O mijn god, weer een vertical search engine. En weer iemand die denkt het zwarte garen te hebben uitgevonden.

Toegegeven, vertical search engines in Nederland zijn droevigmakend; maar waarom zou ZoekAlleBanen hier dan verandering in brengen?

Nou, volgens Verhaak als volgt:
ZoekAlleBanen crawlt dus de 12 grootste vacaturesites van Nederland. Daardoor kun je via ZoekAlleBanen in een keer al die sites doorzoeken.

Jawel; waarom voor de muziek uitlopen als je er ook jaren achteraan kan lopen?

De homepage
De homepage van deze briljante innovatie ziet er zo uit:

Homepage ZoekAlleBanen

En hier blijkt welke sites worden gespiderd: Intermediair, Careerbuilder/JobbingMall, Jobnet, JobTrack, Megajobs, Monsterboard, Nationale Vacaturebank, NRCcarriere, Totaljobs, Vacant, VolkskrantBanen, Vacaturekrant en Werk (?).

Jawel, vernieuwend…

Een kort testje toont de spiderkwaliteit van ZoekAlleBanen aan:

image

Allemaal dezelfde baan; allemaal op Totaljobs. Lachwekkend dus, die spiderkwaliteit.

Ontdubbeling op inhoud is ZoekAlleBanen nog niet bekend. En ook de strategie van het herplaatsen van een vacature op vacaturesites is nog onontgonnen terrein voor ZoekAlleBanen.

Ik ben ermee gestopt. Teveel droevigheid in een te korte tijd.

Conclusie
Lachen toch: Ik kwam op het idee voor ZoekAlleBanen, omdat ik […] nog geen goede metazoekmachine voor banen kende.

Nu wel dan?

ZoekAlleBanen is een uitstekende kandidaat voor de Deathpool.

Achtergrondinformatie
ZoekAlleBanen is een handelsnaam van Wizzo BV. Wizzo is weer eigendom van Verhaak Beheer BV; met een tweetal bestuurders: Verhaak en Verhaak-Kersten.

Geef een reactie

4 Comments