Lingway, CV-extractie met een Franse slag

Logo en logotype Lingway Tot voor kort zat mijn wereld van CV-extractie engines heerlijk overzichtelijk in elkaar. Er waren er eigenlijk maar twee; Textkernel en Daxtra. Met als outsider Burning Glass.

Maar tijdens de Global Recruitment Conference maakte ik kennis met Lingway. Tot op dat moment nog nooit van gehoord. En dat is niet terecht. Want het bedrijf blijkt een indrukwekkend klantenbestand te hebben. In Frankrijk wel te verstaan, want daar komen ze vandaan.

Zoals Manpower, Adecco, Keljob en APEC (zeg maar de Franse CWI). En dat wil wat zeggen.

En met uitzondering van APEC gebruiken ze allemaal de CV extractie toepassing van Lingway. Een toepassing met een gruwelijke naam:  Lingway e-RH Applications CV parsing module, oftewel LEA-CV. Daar ga je in marketing land geen prijzen mee winnen.

Maar daar gaat het natuurlijk niet om; wat kan die toepassing eigenlijk. Nou ja, CV’s extraheren natuurlijk; in drie verschillende vormen:

  1. LEA CV Desk. Een batch optie voor het in bulk verwerken van CV’s; inclusief een optionele OCR functie voor via de post ontvangen CV’s.
  2. LEA CV Web. Functionaliteit die direct op werkzoekers gericht is. Nadat ik mijn CV heb geplakt worden de gegevens op de achtergrond geextraheerd; het resultaat wordt vervolgens aan mij gepresenteerd ter controle en verbetering.
  3. LEA CV MailToWeb. Een in mijn optiek omslachtige variant van 2. In dit geval moet je als sollicitant op een e-mail adres reageren, met je CV als bijlage. Als resultaat krijg je een e-mail met een hyperlink terug. Die link verwijst naar een webformulier met daarin je geextraheerde CV.

Volgens de eigenaars van Lingway zijn ze niet slechts in de Franse taal beschikbaar. En dat is voor een Frans bedrijf natuurlijk helemaal bijzonder. Hoewel, zien is geloven; en voor zover mij bekend is er nog geen implementatie buiten Frankrijk operationeel.

Daarnaast biedt Lingway een vergelijkbare dienst voor het verwerken van vacatures en een matchfunctie. In dat opzicht lijkt Lingway iets meer op Burning Glass die ook een extractie en match functie in samenhang aanbiedt.

Product offering Lingway

Conclusie
Hoe dan ook, Textkernel en Daxtra hebben er in Europa dus een concurrent bij. Eentje die weliswaar vrijwel onbekend is buiten Frankrijk; maar dat kan zomaar veranderen.

Geef een reactie

1 Comment
  • jos
    says:

    Er is nog een hele grote speler op deze wereld op het gebied van CV parsing en dat is de Sovren Group. Ik denk dat zelfs de grootste zijn.