Linkedin’s nieuwe search

Bij de meeste volgers van dit blog waarschijnlijk al bekend, maar Linkedin heeft een heleboel nieuwe zoekmogelijkheden geïntroduceerd. De nieuwe zoekfunctie is veel uitgebreider en kan veel meer dan de oude en is ook nog eens gebruiksvriendelijker.

Nu ga ik niet elk onderdeel van de nieuwe functies doorlopen, want het meeste spreekt redelijk voor zich. Er zit er echter één bij die heel erg de moeite waard is voor recruiters om kennis van te nemen: reminders!

Het is namelijk nu mogelijk om een zoekopdracht te doen in Linkedin op een specifieke functie met bepaalde kernwoorden. Als je deze groep geheel doorzocht hebt, kan je vervolgens ‘save this search’ en dan sla je automatisch alle criteria op. Helemaal ideaal hieraan is dat je ook kan zeggen: ik wil wekelijks een overzicht van nieuwe mensen in mijn netwerk die aan deze criteria voldoen. En dat laatste scheelt natuurlijk weer heel veel werk om ieder keer reeds bekeken profielen door te spitten!

Ik heb nog geen idee hoe goed dit werkt en helaas is het natuurlijk bijzonder tijdrovend om het uitgebreid te testen, maar het concept er achter is bijzonder goed. Hierbij belangrijk is dus om te zorgen dat je één keer een hele goede zoekregel maakt, daar wat extra tijd in stopt, en daar vervolgens tijden lang profijt van trekt. Denk bij dergelijke zoekregels natuurlijk wel aan synoniemen, immers, zoeken moet je doen zoals potentiële sollicitanten zich omschrijven, niet zoals jij vind dat ze gevonden moeten worden.

Een tweede fantastisch nieuw onderdeeltje dat ik even moet bespreken is de ‘interested in’ optie. Daar kan je namelijk aangeven: potential employees. Dat zijn enkel de mensen die career oppertunities open hebben staan. Dat scheelt een hoop gecheck, want mensen die dat niet hebben kan je natuurlijk met goed fatsoen niet benaderen voor een nieuwe baan. Dat scheelt behalve een hoop werk ook de verleiding om een heel mooi profiel mogelijk toch te benaderen.

Mooie nieuwe tools voor recruiters!

Geef een antwoord

1 Comment
  • Michel Rijnders
    says:

    Ha Bas,

    2 kanttekeningen bij de mooie nieuwe features: de saved search is nu beschikbaar, maar gaat waarschijnlijk onderdeel uitmaken van de betaalde variant.
    Het zoeken naar potential employees is niet nieuw; deze optie was al beschikbaar.