Twee Seth Godin posts

Twee leuke stukjes van Seth Godin die de moeite waard zijn voor elke recruiter, HR man en arbeidsmarktadviseur om even te lezen ‘just doing my job‘ en ‘three new jobs you might consider‘.

Een veel gehoord excuus, ‘ja, maar zo gaat dat bij ons nu eenmaal’, is de vrije vertaling van zijn post. En Seth heeft gelijk, jij bent verantwoordelijk voor je baan, voor wat je doet en hoe je het uitvoert. Verberg je niet achter procedures of processen, jij bent verantwoordelijk, want je bent mens. Niemand anders. Het mooie is altijd dat als we zien dat iemand die verantwoordelijkheid wel neemt, we daar ineens heel positief naar kijken. Oh, hoe geweldig dat KPMG vorig jaar keurig in Digitaal-Werven iemand afwees en hem meteen een tip gaf hoe hij het bij zijn volgende sollicitatie beter kon doen. Echter geen recruiter die vervolgens zijn: dat doe ik ook. Nee, want dat was niet de procedure bij hun bedrijf.

De tweede zijn 3 nieuwe banen die erg toekomst gericht zijn. Een community organizer, die de community rondom je bedrijf in kaart brengt en actief houd. Een statisticus, want alles is meetbaar, meet het dan ook. En een freelancers manager, want met de ZZP cultuur en de wens naar flexibele arbeid is dat iets waar geen bedrijf aan gaat ontkomen.

Geef een reactie