TNT: bijzonder bedrijf

TNT is de laatste tijd toch wel opvallend in het nieuws. Immers zei Peter Bakker, de CEO, eerst dat de CAO bij de concurrenten flut was. Het zou dus geen eerlijke concurrentie zijn. Maar… zelfs zoekt TNT massa’s mensen. Dus als die bij hen zoveel beter is, stapt men dan niet gewoon over? Nu blijkt dat ze dus ook nog massa’s mensen zoeken.

Dat dat zo was, had ik al door vanwege de TNT post zoekt bezorgers flyer die ik in mijn bus kreeg. Dat ze erg desperaat zijn blijkt ook wel dat ze het in bussen met Nee Nee stikkers doen en grappig genoeg werkt hun klachtenformulier vervolgens niet.

Uniek is echter nu de volgende uitspraak. Want als de Nederlandse overheid doorgaat met de liberalisatie van de postmarkt, zou dit leiden tot ‘massaontslagen’. Interessant als je net ook aangeeft dat je met hangen en wurgen voldoende mensen hebt en nog zoveel mensen nodig hebt.

Laat ik duidelijk zijn, ik ben op dit moment nog tegen de liberalisatie van de postmakt, maar dat om hele andere redenen. Namelijk gelijke monniken, gelijke kappen, in Nederland open, dan ook in de rest van Europa. Maar om dat op het personeel te gooien is wel erg inspelen op linkse gevoelens. En dat is dom.

En dat je nu een groot tekort hebt en dan dreigt met massa ontslagen, maakt je in mijn optiek een beetje ongeloofwaardig.

Geef een reactie

1 Comment