Bloggen gevaarlijk voor je baan

Bloggen kan gevaarlijk zijn voor je baan. Natuurlijk, hoor ik velen van u denken, als je slecht spreekt over je collega’s of je baas is dat niet slim. Maar in België mag je als barkeeper in New York ook niet negatief spreken over de minister van defensie die in je bar is geweest, want ook dat kan leiden tot ontslag.

Nu.nl melde over een Belgische studentente die was ontslagen als barvrouw, omdat ze een artikel had geschreven over de Belgisch minister van Defensie, die in de bar was geweest waar ze werkte. In het kort komt het er op neer dat deze minister zich goed misdragen heeft, maar het ergste. Het was eigenlijk een snoepreisje, want er was geen reden voor de reis. Maar het was toch niet zo druk in Brussel.

De barvrouw is ontslagen, maar maakt zich daar zelf niet zo druk om.

Ontslag was een risico dat erin zat…Maar goed, I am a big girl en vindt wel weer iets anders. Soms zijn er dingen die belangrijker zijn dan mijn eigen kleine wereldje.

Het is het waard om dit soort gedrag aan de kaart te stellen, zo stelt de studenten in kwestie. Ik heb daar groot respect voor. Ik vroeg me hier eerder al af hoe belangrijk het privé leven van je baas bijvoorbeeld kan zijn in je keuze ergens te werken. Ik heb altijd groot respect voor mensen die, ongeacht de persoonlijke consequenties, zich aan hun eigen normen en waarden houden, hun eigen ethiek volgen. En nu zullen velen stellen dat dit een belachelijke situatie is, maar dat zijn er zoveel. En toch verschuilen we ons dan snel achter corporate policy of het gevaar voor persoonlijke consequenties. Het is mooi te zien dat deze mensen er nog zijn.

Geef een reactie

3 Comments