Het salaris van Zalm

Wat een gedoe weer, Gerrit Zalm verdient 750.000 euro als topman van Fortis / ABN AMRO. Mariëtte Hamer vind dat het wel iets minder had mogen zijn, maar is ook realist. Want 750.000 euro is nu eenmaal voor een topman niet zo heel veel geld. Ja, natuurlijk is het veel, maar het is ver onder marktconform voor vergelijkbare bestuurders.

Zoals ik al zei: Mariëtte Hamer is realist:

Zo verdiende de VVD’er bij zijn vorige werkgever hetzelfde bedrag voor vier dagen per week en gaat hij nu weer fulltime aan de slag. “Hij gaat onder een marktconform salaris zitten.”

Bekijk het van de positieve kant zou ik zeggen. Sjoerd van Keulen van SNS Reaal verdiende in 2007 bijna 2.000.000, volgens bestuursvoorzitter.nl. Zalm doet het relatief goedkoop en met mindere bonussen. Alle ophef vind ik zwaar, zwaar overdreven.

Geef een reactie

3 Comments
 • Hervé
  says:

  Ik ben het met Bas eens, het is gezeur. Ik weet niet sinds wanneer die loon-jaloezie er in is gegroeid. Maar het is wel irritant. Het liefste heeft hier iedereen wel een loon dat voor iedereen glijk is behalve voor zichzelf.
  Voor de positie die Zalm aanneemt is dit absoluut niet teveel, laat staan over de toekomst mogelijkheden. Ze liggen allemaal in de lijn.

  Dus… kom op ophouden met zeuren en laat Zalm zijn werk doen.

 • Arno
  says:

  Er zit wel een lucratieve optiedeal besloten in zijn arbeidsvoorwaarden, weet niet of die zodanig was bij DSB.
  Daarnaast lijkt me voor Zalm duidelijk een investering in de toekomst. Hiermee speelt hij zich in de picture voor de internationale bankensector, waar hij tot noch toe als politicus en beginnend bankier van een ‘regionale’ bank acteerde. Zit natuurlijk ook een afbreukrisico in, maarja als je wilt spelen in the big league is dat part of the deal (om maar ns goed Nederlands te gebruiken).
  Ik vind het dus erg goed betaald.