Twee bijzondere momenten

Vandaag zijn er toch twee bijzondere momenten cq. expirimenten geweest. De eerste: was @maximeverhagen echt onze minister van Buitenlandse zaken op Twitter? Het antwoord: ja. Hij heeft een aantal van zijn volgers van het eerste uur uitgenodigd een uurtje te komen praten op het ministerie. Het tweede is internet junk Jim Stolze, die tot 1 januari offline is gegaan. Geen mail, geen twitter, geen msn, niets. Hoe overleef je zonder internet?

Dat Maxime Verhagen twittert is al even bekend. Dat hij het echt is hadden enkelen nog hun twijfels over, maar het is nu uit de wereld: hij is het echt. Dit stuk op marketingfacts geeft mooi de meerwaarde weer voor hem.

De reden dat onze minister van buitenlandse zaken Twittert: In contact komen met een (deel) van de samenleving op een laagdrempelige manier.  Op de vraag hoe hij omgaat met het ongeloof antwoordde hij : “als we elkaar al niet meer geloven op ons woord waar gaat het dan heen met ons”. Wat hem verder opvalt is de vriendelijke toon van het medium, dat komt wellicht omdat het moeilijk(er) anoniem te doen is. Bovendien kun je er voor kiezen om iemand wel of niet te “volgen”, waardoor in het laatste geval de lol snel over is als het uit de hand loopt.

Verder is er internet junk Jim Stolze. Jim gaat offline, een maand lang. Mark de Kock heeft besloten een offline briefwisseling met Jim te onderhouden om zijn afkickverschijnselen te volgen. Hij is op zoek naar een antwoord op de vraag: zijn we gelukkiger door online? Een mooi experiment. Ik zou het niet kunnen denk ik, hoewel ik vorig jaar nog twee weken zonder zelfs mobiele telefoon op vakantie ben geweest. Maar wel gewoon werken zonder internet? Jim gaat het doen, respect!

Hierbij heeft hij ook een onderzoek gestart, wat ik uiteraard iedereen wil vragen even in te vullen.

Geef een reactie