Vrijdag vrije dag

De vrijdag als werkdag is uit, exit, finito. Bij veel bedrijven is het op vrijdag muisstil. Waarom? Er is geen land ter wereld waar zoveel parttime wordt gewerkt als bij ons. Zo’n 45  procent van alle Nederlanders in loondienst werkt in deeltijd. Zoals jullie weten, hebben deeltijdwerkers ten minste één dag in de week vrij. Vaak de vrijdag. Waarom ook niet, wie wilt er nu geen lekker lang weekend?

Halfleeg
Dan hebben we nog de mensen die een 36 urige werkweek draaien (wederom, vrij uniek in de wereld). Mensen die in voltijd werken en één dag in de twee weken vrij nemen. Welke dag dat is? Juist. Daar komen de thuiswerkers nog bij. Als die moeten kiezen welke dag ze vrij willen wordt dat logischerwijs ook de vrijdag. Het kantoor is dan toch al halfleeg.

Sardine
Hoe kan het dan toch dat ik op vrijdag als een sardine in de tram sta? O gut ja, ik woon natuurlijk in Rotterdam Zuid en dit soort regelingen zijn alleen weggelegd voor de hogeropgeleiden onder ons.

Wij handhaven FRANK
Bij IKKI is het op vrijdag juist superdruk. Die dag zijn we er allemaal en om dat te vieren ontbijten we met z’n allen. En lunchen we met zijn allen. En gaan we rond vijf uur borrelnootjes eten en een balletje hooghouden. Maak je maar geen zorgen, wij houden de Friday Afternoon Drink wel in stand.

Geef een reactie

2 Comments
 • Floor Drees
  says:

  Is het natuurlijk ook.
  Over weekendsfeertjes kan ik meepraten. Ik heb jarenlang in een winkel gestaan. Dan is het juist leuk om in het weekend te werken, (de meeste!) mensen zijn in een soort feeststemming.

 • Chris Stapper
  says:

  Ik vind vrijdag wel een leuke dag om te werken. Een fijne bijna-weekend sfeer, niet iedereen is er, dus kun je vaak lekker doorwerken. En van tijd tot tijd een vrijdagmiddag borrel, erg leuk!

  IKKI klinkt als een superleuk bedrijf om te werken!