Twitter van Facebook?

Vriendensite Facebook heeft een miljoenenbod uitgebracht op ‘microblogdienst’ Twitter, maar volgens de huidige eigenaren is dat onvoldoende. Dat meldt technologieblogger Kara Swisher van de Wall Street Journal. Volgens Swisher had Facebook, het snelst groeiende sociale netwerk ter wereld, een potje met 500 miljoen dollar klaarstaan voor Twitter.

Hoewel Twitter de afgelopen twee jaar uit de kluiten is gegroeid, heeft het nog geen noemenswaardige inkomstenbron. Het gebruik van de dienst is gratis en op de site wordt niet geadverteerd. Goddank. Swisher claimt dat Facebook en Twitter het niet eens kunnen worden over de prijs. De 500 miljoen dollar die Facebook voor Twitter wilde betalen, zou grotendeels worden uitgekeerd in aandelen. De waarde daarvan is gebaseerd op de 240 miljoen dollar die Microsoft een jaar geleden betaalde voor een belang van slechts 1,6 procent in de vriendensite. Daarmee zou de totale waarde van Facebook op zo’n 15 miljard dollar komen.
(bron: nu.nl)

Vertegenwoordigers van Twitter zouden echter van mening zijn dat die waardering sterk overdreven is. Zij schatten Facebook op zo’n 5 miljard dollar, waarmee het bod van Facebook aanzienlijk lager zou uitkomen. Facebook had ondertussen opgemerkt dat het jonge internetbedrijf niet echt geld verdient. Een overname zou ook wat vroeg komen. Ze hebben niet eens geprobeerd een inkomstenbron te vinden.

Twitter en India
Plaatselijke autoriteiten vinden dat gebruikers van de microblogdienst te veel informatie over de terreuracties in Mumbay, tweeten.
Grote aantallen Twitteraars deden inderdaad de afgelopen dagen verslag van de massale terroristische aanvallen in de Indiase stad. Mogelijk brachten ze met hun journalistieke neigingen terroristen op de hoogte van nuttige informatie. Volgens de Britse krant The Times hebben de autoriteiten de Twitteraars daarom opgeroepen op te houden met hun voortdurende updates.

Geef een reactie