Intermediair Imago Onderzoek

Intermediar Imago Onderzoek 2008 Intermediair heeft vandaag de resultaten van haar Imago Onderzoek 2008 gepubliceerd. Dit jaar heeft Philips het beste werkgeversimago; mede dankzij de tijdelijk lage populariteit van de banken.

Voor de goede orde, we hebben het hier natuurlijk over jonge hoogopgeleiden. Tenslotte is dat ook de doelgroep van Intermediair.

De tien beste werkgevers
De top 10 ziet er als volgt uit:

  1. Philips
  2. Shell
  3. Rabobank
  4. Unilever
  5. ING
  6. KLM
  7. Heineken
  8. Koninklijke Ahold
  9. Politie
  10. TNO

Overigens bestaat de totale ranglijst uit 50 bedrijven; met als rode lantaarndrager Accenture.

Deze bedrijven zijn zonder uitzondering zo populair dat je mag verwachten dat werkzoekers vooral direct via de corporate site op zoek gaan naar een baan.

En dan wordt het ineens buitengewoon interessant! Want een consequentie van een dergelijke populariteit is dat een goede wervingssite heel belangrijk is.

Een nieuw onderzoek
Hoera! Ik heb een nieuwe onderzoeksvraag: Hoe goed is de wervingssite van de meest populaire bedrijven (onder jonge, hoogopgeleiden)?

In de komende maanden ga ik deze bedrijven dus met een bezoek vereren. Als jonge, hoogopgeleide werkzoeker met een buitengewoon warm gevoel voor deze bedrijven. Met de bedoeling om alles te weten te komen over het bedrijf. En natuurlijk met de hoop een baan te scoren.

De lat ligt hoger bij populaire bedrijven
Deze bedrijven hebben een luxe-probleem. Werkzoekers komen naar hun site toe. En dat kunnen er heel, heel veel zijn:

[…] vertelde iemand bij Philips mij dat er daar 500.000 mensen per jaar solliciteren en ze nemen er maar rond de 10.000 aan

Ik bedoel maar! Dat zijn vast niet uitsluitend jonge hoogopgeleiden; en ze zijn vast ook niet allemaal via de Philips site gekomen. Maar een zeer aanzienlijk deel hiervan zal wel de site hebben bezocht.

Dat betekent feitelijk dat de eisen aan de wervingssite van populaire werkgevers simpelweg hoger zijn. Als deze bedrijven zich tenminste rekenschap geven van de potentiële consequenties.

Nou, ik heb er zin in! En ik start vanaf positie 50 van de lijst; Accenture dus. Stay tuned.

Geef een reactie

4 Comments