Spam van vacaturetestdagen

Op het eind van de vorige eeuw, en voor wat mensen die er later bij waren, in het begin van deze eeuw, was het hip. Een nieuw merk proberen te lanceren als bestaand bedrijf met een wat andere naam en dat in eerste instantie proberen te doen onder het motto van anonimiteit. Intelligence group is blijkbaar helemaal retro, want ze proberen deze truc nu met de vacaturetestdagen.

Gelukkig blijft de kennis die men bij IG heeft over nieuwe media nog steeds erg beperkt, want de domeinnaam registeren op een andere bedrijfsnaam (wat toen dit hip was altijd een essentieel onderdeel was) zijn ze vergeten. Niet dat de kleurstelling van de site de achterliggende partij niet al lang verraden had.

En wat doen we dan met een nieuw merk? Dan gaan we spammen. Zowel in Twitter (tot op heden was dit voorbehouden aan porno aanbieders, die fake mensen aanmaakte en verder vooral onzin berichten stuurde om traffic te genereren) als via de recente mail.

Omdat ik persoonlijk niet zo gediend ben van SPAM blog ik er dan maar over. En ja, dit is SPAM, aangezien ik nooit de vacaturetestdagen toestemming heb gegeven mij te mailen. Als het uit naam van IG was verzonden was het dat niet geweest, maar helaas. Bij deze dus maar die geweldige openbaring. Nu maar hopen dat het product dat er achter zit wel kwalitatief van enig niveau is. De actie is dat in ieder geval niet.

Laten we de dames en heren bij IG een gratis tip geven. Lees Meatball Sundae van Seth Godin, want dit komt dicht in de buurt van een perfecte case zoals Seth het omschrijft.

Geef een reactie

6 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  @Michel: daarna wel dan? Nee, je hebt wettelijke spam en spam. Spam is in the eye of the beholder.

  Ik deel je mening verder volledig. Hoewel het niet de verschillende manieren of de intensiteit is, maar het gebrek aan openheid, het promoten en doen alsof het van een ander is.

  Het initiatief op zich kan ik enkel steunen, want de vacature teksten kunnen erg veel verbeterd worden. En doorgaans deel ik op wat er aangepast kan worden de mening van IG ook nog wel (niet 100%, maar och, als ze 80% doen wat gedaan moet worden ben je al een heel eind).

  Het ging mij, like I said, om de manier waarop. Een type actie dat (goede) online marketeers al jaren geleden heeft afgezworen, en om goede redenen.

 • Michel Rijnders
  says:

  @Bas: tot (ik meen) 1 januari valt het spammen van ondernemers niet onder spam ūüėČ
  Neemt niet weg dat de manier van de website promoten via de verschillende kanalen bij mij ook ruimschoots door mijn irritatiegrens schoot. Niet een erg slimme actie.

 • Bas van de Haterd
  says:

  @Geert: Als eerste: de term bedrijf is misschien ongelukkig gekozen. Actie, project was betere keuze geweest.

  Maar je leest geloof ik niet geheel goed. Ik stel namelijk dat IG me inderdaad op de hoogte mag houden van ontwikkelingen. Graag zelfs, heb ik me voor aangemeld. Maar… waar in die mail stond IG genoemd? Precies, nergens. Dus is het SPAM. Dat ik vervolgens de moeite neem om uit te zoeken wie er achter zit, neemt dat eerste stuk niet weg.

  En ik suggereer niet dat je iets geheims doet, in de mail staat duidelijk dat ze zich nog niet bekend wil maken. Dat je nog niet bekend wil maken dat IG er achter zit dus. Staat ook nergens keurig op de site, staat niet in de mail, etc.

  Natuurlijk is een leuke guerilla actie leuk. Maar zoals ik al zei: dit is toch een concept dat (om zeer goede redenen) door webmarketeers jaren geleden is verlaten.

 • Cees
  says:

  @Geert-jan,
  Ik ben dan geen professional recruiter, maar wel nieuwsgierig.
  Leuk dat Mandy bestaat, maar waar gaat het over? Uit de site kan ik het niet duidelijk genoeg halen naar mijn smaak.

  Ik ben niet vies zo’n reclame achtige intro pagina om mensen nieuwsgierig te maken. Zelf vind ik het wel erg prettig als er ook een link met uitleg staat met o.a.:
  -Wie zijn jullie
  -Wat is het doel

  Nu haken potentiele klanten snel af denk ik.

  P.s. dit is geen oproep om op dit blog te gaan verklaren wie jullie zijn en wat het doel is.

 • Geert-Jan
  says:

  @Bas,

  Bedankt voor de aandacht. Misschien toch wat moderner dan je denkt….;-)
  Ik weet dat je me nog gemaild hebt ofdat ik ‘durfde’ je op de hoogte te houden van dingen die wij deden. Nu doe ik dat, dan noem jij dat spam. Jammer. Jammer ook dat jij een website die gaat over de vacaturetestdagen¬†(dus geen bedrijf is) typeert als bedrijf. Je weet dat we bezig zijn met een nieuw bedrijf, maar¬†dat¬†zijn niet de vacaturetestdagen.¬†
  Prima dat je suggereert dat iG! iets geheims doet, maar dan zou ik toch niet op arbeidsmarkt.blogo, hyves, linkedin, twitter, sidn¬†en recruitmentmatters dit roepen… Ik vind het aleen leuk als mensen zich aanmelden voor de vacaturetestdagen.
  Overigens Mandy bestaat en al haar opmerkingen zijn echt. Je hoeft ze niet te lezen, maar ze zijn wel leuk en als alles meezit dan ‘ontmoet’ je haar echt op 2/2/2009
  Ik ga in ieder geval weer op zoek naar Mandy. 1 ding weet ik zeker….ze is niet in Rotterdam