Facebook’s OpenSocial heet Connect

2 december las ik het volgende bericht op nu.nl: Facebook Connect koppelt profielen aan populaire sites. Netwerksite Facebook laat gebruikers hun account voortaan ook gebruiken op in te loggen op allerlei andere populaire websites. Daarmee bindt het de concurrentiestrijd aan met vergelijkbare systemen van ondermeer Google en MySpace (zoals het door mij bejubelde OpenSocial).

Facebook kondigde de nieuwe dienst met de verrassend treffende naam Connect in mei aan, en neemt het in de komende weken in gebruik. Als eerste kunnen Facebookgebruikers hun profiel onder meer gebruiken om in te loggen bij sociale nieuwssite Digg, videosite Hulu en de website van de San Francisco Chronicle. Ik ben bijzonder in mijn nopjes met de Digg-applicatie.

Voor lezers in een recalcitrante bui, kijk eens naar dit hilarische filmpje waarin menig sociaal netwerk op de hak wordt genomen.

Geef een antwoord