Vacaturesite top 10: Alarm!

Vacaturemonitor De eerste week van december en de daling lijkt ineens te zijn ingezet. Het totaal over de afgelopen drie weken is ineens van 109.000 naar bijna 105.000 gedaald.

En dat is ineens een forse daling gezien het stabiele beeld van de afgelopen weken. Knalt nu ook Nederland de recessie in?

De wekelijkse top 10
Zo ziet het er deze week uit:

wee 47 - 49

Nationale Vacaturebank (-0,2%) verliest heel licht, en Monsterboard (+0,5%) gaat zelfs iets vooruit. Maar Totaljobs (-1,2%) gaat ineens heel hard onderuit. Werk.nl (+0,5%) laat een fraaie stijging zien

In de middenmoot is het ook onrustig. Randstad (-0,1%) verliest licht, maar Careerbuilder (-1,3%) gaat wel erg hard onderuit. Vacaturekrant (+0,5%) klimt en Dovajobs blijft onveranderd; op 2,8%

Onderaan blijft Werkenbijdeoverheid (+0,1%) het goed doen.

Ik heb mijn twijfels over de resultaten van Careerbuilder. De val is extreem en duidt mijns inziens op een potentieel spideringprobleem. Hierover later misschien meer.

De grote vier
En dan ook nog even de grote vier in de tijd gezien:

wee 12 - 49

Totaljobs lijkt over de tijd een licht dalende tendens te tonen; terwijl Monsterboard redelijk stabiel blijft. Het is dan ook geen wonder dat beide sites elkaar met enige regelmaat raken.

Nationale Vacaturebank lijkt zich na de storing weer op haar gestaag dalende lijn gesetteld te hebben. En die daling is toch aanzienlijk steiler dan die van Totaljobs. Zou het kunnen dat in de nabije toekomst de top 3 broederlijk naast elkaar liggen?

We zullen het al dan niet gaan zien. Maar zo blijft het wel interessant.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

2 Comments
  • Marc Drees
    says:

    @Gijs,
    Ik neem in deze wekelijkse rapportages al de aantallen van de afgelopen drie weken samen; juist om een te grote variatie te voorkomen.

    Maar als een top 10 site gaat haperen kan dat een fors effect geven; hoewel de daling in deze week natuurlijk niet aan Careerbuilder kan worden toegeschreven.