Hoeslimwerkjij is nogal achterlijk

Avatar

Personeelslog meldde vanochtend het bestaan van Hoeslimwerkjij; een site waar je kan testen of je een werknemer nieuwe stijl bent; oftewel Werknemer 2.0.

Aangezien het magische woord game in de titel staat ben ik natuurlijk meteen verkocht. En surf ik snel naar Hoeslimwerkjij. Na een naam te hebben ingevuld, een avatar te hebben gekozen en mijn baas (?) te hebben geselecteerd kan ik aan de slag.

En dat betekent vooral je een slag in de rondte rennen tussen collega’s met vragen, een hinderlijke computer met e-mail en obligate bezoekjes aan de baas.

Het speelveld

Het rennen doe je weliswaar in een 2D omgeving, maar de vragen en opdrachten zijn allemaal tekst-based. Oftewel serious gaming van een nogal achterlijk karakter.

En je bent wel even bezig. Maar ja, eenmaal begonnen moet het ook worden afgemaakt. Tenslotte gaat het om het eindresultaat. Op de laatste dag van de week is overigens mijn avatar plotsklaps van geslacht veranderd…

Maar na een werkweek moet ik weer bij de baas komen die mij vraagt of ik een 2.0 werknemer ben. Natuurlijk ben ik dat! En verdomd, het klopt nog ook:

De score

Wat vervolgens ook nog eens uitgebreid wordt uitgelegd op basis van mijn vaardigheden, gebruik van hulpmiddelen en de mate van flexibel werken:

Het eindresultaatHij is fijn, maar ik weet eerlijk gezegd niet wat ik hier mee aan moet.

Het hele gedoe heeft overigens te maken met de werknemer nieuwe stijl; en dan gaat het natuurlijk over de influx van Gen Y. Nou, daar zal je de werkgever vooral op moeten voorbereiden.

Misschien is een spel voor de verschillende management lagen met stof op de schouders een beter idee?

Geef een reactie