Mijn zusje heeft nog niets bereikt in het leven

Mijn zusje zat donderdag, luttele dagen verwijderd van haar 20ste verjaardag, in een kleine identiteitscrisis. Ze was nu bijna echt volwassen en ze had ‘nog niets bereikt in het leven’.

Dit is het zusje dat ongetwijfeld in het Guinness Book of Records thuishoort onder het kopje ‘kortste poging tot studeren ooit’. Ze kapte haar studie rechten na twee weken af. “Eigenlijk wist ik het al na één dag, maar dat kon ik mijn moeder niet aandoen”, aldus zuslief. Nu houdt ze haar studie Facility Management al sinds september vol. Voor ons een zegen, voor haar blijkbaar niet genoeg.

Ze heeft genoeg wereldverbeterende ideeën gehad, dat wel. Zo had ze een speciale renbaan bedacht voor op stations, waar, u raadt het al, alleen mensen op mochten als ze moesten rennen voor hun trein. Nooit meer botsende mensen, openslaande koffertjes en rondvliegende papieren. Geniaal. Nog zo één: de City-Sitter. Shoppende moeders kunnen hun kroost veilig achterlaten bij mijn zusje, om ergens een bakkie te doen en ongestoord te kunnen kopen. Meer uitvindingen doe ik niet van de hand. Een oplettende lezer met een spaargelletje achter de hand zou zomaar op ideeën kunnen komen. Er waren er natuurlijk wel veel meer. Allemaal best uitvoerbaar. Mijn vader, de vrek, heeft alleen nooit de moeite genomen in ze te investeren. Belachelijk!

Goed, vandaag is haar verjaardag. De dag om eens een veer in haar reet te steken. Zeg hieronder dus iets over één of meerdere van haar kwaliteiten&talenten: organiseren, trends spotten, faciliteren, korting bedingen, researchen, financiële en administratieve zaken.

Geef een reactie

9 Comments
 • Toos Dreef
  says:

  Op heel jonge leeftijd was haar ondernemersgeest al (pijnlijk) duidelijk.
  Ze organiseerde een circus in het speeltuintje in onze straat.Alle buurkinderen waren opgetrommeld en deden allerlei kunsten voor hun ouders en aanlopend publiek.Marieke ging na afloop met de pet rond en haalde zo geld op voor de arme kinderen . Ze vertelde er alleen niet bij dat zij de ‘arme kinderen ‘ was!!!

 • Chris Stapper
  says:

  Op je 20e heb je toch nog alle tijd om iets te verzinnen dat je wilt doen en het te gaan doen? Ideeën genoeg zo te lezen, dus daar kan het niet misgaan. Als je ambitie hebt en energie om het waar te maken komt het vast wel goed.
  Een hoop ondernemersbloed in de familie doet ook goed denk ik!

 • Floor Drees
  says:

  Ik had haar net aan de telefoon. Ze was depri zei ze. Toen ik haar vroeg wat ik dan helemaal bereikt had volgens haar, was het antwoord: ‘naamsbekendheid’.

  @Marc
  Ik gaf dat idee juist niet prijs omdat ik er wel wat in zie. Dat is, in de grotere (Pathe) bioscopen.

 • Marc Drees
  says:

  En dan ben je nog vergeten haar laatste venture te noemen: Biosbrillen! Dat fantastische idee ontstond toen we in de bioscoopzaal zaten te wachten (Quantum of Solace) en ze ontdekte dat ze haar bril was vergeten.

  Biosbrillen dus! Waar mensen die hun bril zijn vergeten er alsnog eentje kunnen huren. Briljant, waarom ben ik daar niet op gekomen?

  Toen ik voorzichtig probeerde duidelijk te maken dat de initiele investering wel eens heel hoog en de inkomsten wel eens vrij laag konden zijn was ik natuurlijk weer een azijnpisser. Wat overigens redelijk correct is, alleen niet op dat moment…
  Maar er zit duidelijk ondernemersbloed in de aderen. Nu alleen nog wachten op een idee waar ik geen tonnen in hoef te investeren…

  Gelukkig hebben we nog alle tijd, ze is pas 20 en ze heeft al heel wat bereikt!