Zijn bloggers goedgelovig?

Gisteren publiceerde Forrester een artikel waarin het bedrijven adviseerde om nog eens goed over corporate blogging na te denken. De reden hiervoor is simpel: consumenten geven aan corporate blogs niet erg te vertrouwen.

Consumenten die aangeven een corporate blog wel vertrouwen, zijn in het algemeen ook veel positiever over andere (goedkopere) marketing uitingen van het bedrijf.

Het advies van Forrester is om corporate blogs in te zetten om thought leadership te tonen en om de kracht van sociale media te benutten in het contact met klanten.

Prima advies, maar wat het artikel zo leuk maakte was een grafiek waar de mate van vertrouwen in verschillende media als volgt was uitgesplitst: Vertrouwen consumenten in verschillende media Geinig he! En ik maar denken dat bloggers kritische figuren waren. Nou, in Amerika lijkt dat zeker niet het geval. Bloggers zijn goedgelovig!

Bloggers lijken zo ongeveer alles te geloven wat ze voorgeschoteld krijgen. Of zou dat komen door het enorme contingent bloggers in de VS met een persoonlijk blog?

Geef een reactie