Zijn recruiters lui?

Ben je als recruiter net als een gek via Google en Linkedin kandidaten aan het zoeken en evalueren gaat die verdomde, ouderwetse telefoon. Ja, nu even niet dus. Ik ben bezig.

En dat was dus knap stom van die recruiter! Want dat was een onderzoeker van Intelligence Group. Die na een behoorlijk mislukte belronde de volgende conclusie trok: Meer dan de helft van de bureaurecruiters neemt de telefoon niet op.

Daar zit je dan met je goeie fatsoen. Is het weer niet goed! Nou moet ik ineens de telefoon opnemen; terwijl iedereen toch weet dat ik via e-mail bereikbaar ben! En anders stuur je maar een SMS. Tja, multichannel werken is zo eenvoudig nog niet.

De onderzoeksresultaten van Intelligence Group naar de bereikbaarheid van Werving en Selectiebureau’s zijn behoorlijk schokkend:

  • 52% neemt de telefoon niet op
  • Bijna 20% neemt na herhaalde pogingen nog niet op

En wat ik overigens bijna net zo erg vind: Als het je lukt een recruiter aan de lijn te krijgen, blijkt meer dan een kwart geen enkele vraag aan de kandidaat te hebben.

Heel merkwaardig allemaal. Zijn recruiters echt zo lui?

Geef een reactie

1 Comment
  • Chris Stapper
    says:

    Vreemd, je zou denken dat recruiters (hoe dan ook) zitten te springen om kandidaten. En nu óf acquireren, of in ieder geval proberen kandidaten aan zich te binden voor de langere termijn.

    Als je op vakantie bent dan neemt iemand de zaken waar lijkt me.