Wat je al niet moet doen voor een droombaan…

Tweederde van alle werknemers gaat elke dag met grote tegenzin naar het werk, blijkt uit een onderzoek van monsterboard. Hetzelfde percentage droomt van een eigen bedrijfje, volgens een onderzoek van ING.

Eén op de vijf Nederlanders beschouwt zijn of haar huidige baan als een droombaan. Dat blijkt uit een onderzoek (onder 573 werknemers met een 25-urige werkweek) dat TNS NIPO in opdracht van vacaturesite Monsterboard.nl heeft verricht.

Van deze groep is 3 procent bereid zijn relatie te verbreken in ruil voor de droombaan. Negen procent heeft er geen moeite mee vrienden op te geven voor een dergelijke baan. Bijna zes op de tien ondervraagden zeggen een stapje terug willen doen als de partner de baan van zijn of haar dromen aangeboden krijgt. Mannen zijn daar dan weer vaker toe bereid (62%) dan vrouwen (53%). Ach ja, die malle, malle, romantische vrouwen. Bijna een derde van de ondervraagden ziet succesvol ondernemer als gedroomde beroep. Eén op de zeven noemt filantroop en 7 procent wil het liefst topsporter worden.

Bij de IKKI bijeenkomst van ruim twee weken terug vroeg Arjan Haring de genodigden wie er nu de baan van zijn leven had. Enkele aarzelende handjes gingen omhoog (die van mij incluus, maar dan resoluut). Vervolgens vroeg hij wie dacht over 5 jaar gelukkig te zijn. Bijna alle handen gingen de lucht in. Concluderend: veel van de genodigden zijn op zoek naar een meer passende baan. Of laat zijn/haar geluk niet afhangen van een baan.

Geef een reactie

6 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  Ik denk dat de meeste mensen niet eens weten wat hun droombaan is. Ik merk dat als ik mensen vraag wat ze het liefst zouden doen ze meestal beginnen met kleine verbeteringen t.o.v. nu (minder werk, zelfde geld), maar als je doorvraagt ze eigenlijk helemaal geen idee blijken te hebben waar ze echt gelukkig van worden.

  De Droombaandag bij monster (door mijn mede auteur Huub gegeven als ik me niet vergis) gaat juist ook daar om. Wat is nu eigenlijk je droombaan?

  Iedereen denkt daar in de toekomst wel op te komen en kabbelen ondertussen vrolijk verder. Ik denk dan altijd aan Sonja Bakker’s opmerking recent op TV. Ja, veel mensen willen afvallen, maar als ze dan zien dat je iets moet veranderen, dan is dat teveel werk. Dat zijn mensen die vooral goed zijn in zeuren.

  En dat heb je ook over werk. Je moet wel eens goed in jezelf investeren, en dan vooral mentaal, weten wat je nu eigenlijk wil, om aan je droombaan te kunnen komen.

 • Chris Stapper
  says:

  Ik denk dat het heel belangrijk is welke houding je inneemt ten opzichte van je baan: hoe bewust je in je werk probeert te staan. Zijn mensen succesvol omdat ze succesvol zijn, of is er iets anders? Ik denk dat je daar zelf veel invloed op hebt, dat je, door anders te kijken naar wat je doet (anders: met meer plezier) heel veel meer plezier uit je werk kunt halen. En dan kom je ook makkelijker ergens waar je leuk werk kunt doen.

  Ik hoop dat ik tijd heb om bij de volgende IKKI borrel te zijn en mijn hand op te steken.

 • Marcel
  says:

  Monsterboard zou ook eens onderzoek moeten doen naar het ‘succes’ van hun eigen Droombaan dag.

  Gezien de opkomst zou je er bijna van uit kunnen gaan dat iedereen al een droombaan heeft.