Megajobs goes vertical

Logo en logotype SalesFinest Megajobs, oorspronkelijk één van de de eerste vertical search engines van Nederland, gaat vertical. Met allerlei doelgroepsites waarvan er ondertussen een viertal al geruime tijd live zijn: ICTFinest.nl, TechniekFinest.nl, MarketingFinest.nl en SalesFinest.nl.

Ja, Megajobs zal geen prijzen winnen in de categorie meest originele namen; maar daar gaat het natuurlijk ook niet om. En Megajobs zal blijkbaar met nog meer Finest sites komen.

Hoewel het al maanden bekend was dat Megajobs druk bezig was met doelgroepspecifieke vacaturesites komt ze daar nu pas mee naar buiten. Er was duidelijk geen haast.

En zo zien de doelgroepsites er uit:

Website TechniekFinest Jawel, ieder van de vier sites heeft een eigen kleurencombinatie. Voor de rest is er geen enkel verschil. Maar ja, de belangrijkste vraag is natuurlijk: worden mijn vacatures hier door de juiste werkzoekers gevonden?

En een korte test met een paar functienamen leverde mij niets op in de eerste pagina van Google. Dus daar mag nog wel wat aandacht aan worden besteed. Vooral omdat Megajobs zelf het volgende weet te melden:

Een vacaturebank is tegenwoordig zo goed als zijn netwerk van partners, co-brands en vindbaarheid in Google.

En dat laatste, dat gaat dus niet zo lekker. Vooral omdat de sites toch al geruime tijd in ‘stealth’ modus hebben geopereerd.

Ik zal binnenkort wel eens een bezoekje brengen aan een van deze nichesites. En daar natuurlijk op deze plaats verslag van doen!

Geef een reactie