Favoriete werkgevers: UMCG

beker 46e plaats Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is een populaire werkgever. Zij is namelijk de nummer 46 uit het Intermediair Imago Onderzoek 2008.

De eisen aan de wervingssite van een populaire werkgever zijn hoger dan die van minder bekende werkgevers. Als deze populaire werkgevers zich tenminste rekenschap geven van de impact van hun wervingssite.

En dat is precies wat ik onderzoek in deze serie over Favoriete werkgevers.

De homepage
De meest merkwaardige lay-out die ik ooit heb gezien; en de verplichting om Quicktime als plugin te downloaden:

Homepage UMCG Maar goed; ik ben hier niet om te verbazen over design keuzes; ik ben op zoek naar werk! En aan de linkerkant is een oranje kolom met de tekst Medewerkers/sollicitanten:

UMCG: Homepage wervinssiteEen zeer overzichtelijke wervingssite; met duidelijke onderwerpen: Vacatures, Arbeidsvoorwaarden, Opleidingen en Voorzieningen. Ook heel aardig; als laatste optie een Inlog voor eigen medewerkers. De afstand tussen toekomstige en bestaande medewerkers is gevoelsmatig een stuk kleiner

Informatie
Met de hoeveelheid informatie zit het wel goed. Als ik op Arbeidsvoorwaarden klik komt er een tweede navigatie niveau tevoorschijn,met een set aan forse onderwerpen: CAO Universitaire Medische Centra, Preventief Hepatitisbeleid, Competentiemanagement, Mobilitieteit en loopbaan, Arboconvenant, en Introductieprogramma.

Daar kan je je tanden op stukbijten! En alsof dat nog niet genoeg was biedt deze pagina ooknog eens een aantal downloads:

UMCG: ArbeidsvoorwaardenDie downlads hebben vooral betrekking op persoonlijk budget en zaken mbt. woon-werkverkeer.

Vooral de informatie binnen het onderwerp Voorzieningen is extreem uitgebreid. Maar wat helaas opvalt is de overdaad aan tekst, en het volledig ontbreken van foto of video materiaal.

De informatie is weliswaar kort en helder omschreven, maar het is bij elkaar wel heel erg veel informatie. En dat had aanzienlijk beter gekund.

Dan maar eens naar de vacatures.

Vacatures zoeken
Als ik op de navigatie optie Vacatures klik, krijg ik dit te zien:

UMCG: Vacatures

Weer, heel veel tekst…

Een van de nagivatie opties is Ervaringen medewerkers. Zou er dan toch nog iets van multimedia te vinden zijn? Nope, helaas. Dit is wat ik vind:

UMCG: Ervaringen van medewerkersDan maar echt naar vacatures gaan kijken; want al die letters draaien zo langzamerhand voor de ogen.

image

Maar als ik dan op de link Vacatures in het tweede niveau navigatie klik, is er nog geen vacature te zien.

Wel krijg ik een indeling van functiegroepen te zien waar ik uit moet kiezen.

Da’s onhandig. Het betekent uiteindelijk dat ik vanaf de homepage 4 clicks verwijderd ben van een lijst met vacatures.

En vijf clicks van het zien van de vacaturetekst. Dat zijn wel extreem lange paden.

Er is op de homepage wel een link Vacatures aanwezig maar die staat helemaal links onderaan; en met bepaalde scherm resoluties valt deze zelfs helemaal weg.

Solliciteren
Ik ben het ondertussen wel zat, dus maar eens zo snel mogelijk solliciteren. En er is een positie als Hoogleraar Klinische Genetica beschikbaar. Daar gaan we voor! Heb ik die studie biologie tenminste niet voor niets gedaan.

En ook deze functie is een enorme lap tekst beschikbaar; met helemaal onderaan de mogelijkheid om te solliciteren:

UMCG: Sollicitatiemogelijkheden Ik kan zowel online als via een brief solliciteren; maar ik ga natuurlijk voor de online variant.

Met een overdreven aantal velden; zeker gezien het feit dat ik een CV moet meesturen. Helaas kan dat CV ook niet in een docx formaat worden meegestuurd; want het UMCG heeft daar blijkbaar nog niet van gehoord.

Allemaal behoorlijk onhandig en omslachtig dus.

De e-mail
En de e-mail ter bevestiging van mijn sollicitatie ritselt eveneens van de fouten:

UMCG: E-mail bevestiging op online sollicitatie En lees vooral de bizarre mededeling over interne versus externe sollicitanten even door. Dat dient in het proces op de website worden bewaakt; niet als mededeling achteraf! Wat een ongekend broddelwerk is dit.

Conclusie
Al met al is de site van UMCG een bedroevende ervaring. Aan informatie geen gebrek; maar daat houdt het ook volledig op. De rest is een ronduit dramatische ervaring. Jammer.

Geef een antwoord