Mijn verlanglijst: Laat de juiste vacatures mij vinden

gift Mijn verlanglijst als bezoeker van vacaturesites ben ik nu met gezwinde spoed aan het afwerken. Ik wil tenslotte voor Kerstmis klaar proberen te zijn. Dan kunnen de vacaturesites vervolgens aan de slag!

Daarom, na het hergebruik van mijn profiel, vandaag de tweede aflevering. Waarbij ik inga op vacatures die mij moeten vinden. In plaats van andersom.

Huidige situatie
Vandaag de dag is er geen enkele mogelijkheid om gevonden te worden door de juiste vacatures. Het enige wat ik kan instellen is een job agent; waarmee ik op basis van door mij ingegeven selectiecriteria regelmatig passende vacatures ontvang.

Passende vacatures volgens de selectiecriteria wel te verstaan. Want of de vacatures bij mij passen is volstrekt onduidelijk; totdat ik de vacatures heb bekeken.

Ik ben natuurlijk op zoek naar een volledig andere situatie; waarbij mijn wensen en mijn kennis, ervaring en vaardigheden de basis vormen van de

Gewenste situatie
Ik ga er even vanuit dat ik een profiel heb bij een vacaturesite waar ik zowel mijn eisen en wensen als mijn kwaliteiten (kennis, ervaring en vaardigheden) kan achterlaten.

En het zou vervolgens wel heel erg prettig zijn dat de vacaturesite mij uitsuitend vacacatures toestuurt die passen bij die eisen en kwaliteiten.

Dat vereist natuurlijk een matchingstool die mijn eisen vergelijkt met wat de vacature te bieden heeft. En tegelijkertijd mijn kwaliteiten vergelijkt met wat de vacatures aan eisen stelt.  En mij vervolgens die vacatures stuurt die op beide punten matchen.

Op deze manier hoeft ik maar één keer mijn informatie in te voeren en krijg ik vervolgens passende vacatures. Het nadeel is dan nog wel dat ik dat bij iedere vacaturesite moet herhalen, als ik mijn kansen op het ontvangen van goede vacatures wil maximeren.

Ideale situatie
Een ideale situatie is wat mij betreft nog een paar stappen verder. En die gaat als volgt: Ik maak mijzelf bij de een of andere exchange waar ik zowel mijn eisen en wensen als mijn kennis, ervaring en vaardigheden naar toe stuur.

Aan de andere kant van de exchange zitten werkgevers, vacaturesites en intermediair. Met vacatures. En als er vacatures zijn die zowel aan mijn eisen als mijn kwaliteiten voldoen dan krijg ik daarvan een bericht.

Het ideale van deze situatie is dat ik slechts op één plaats informatie hoeft achter te laten. En dat ik vervolgens de juiste vacatures toegestuurd krijg; zonder mij bekend te hoeven maken.

Pas als ik de ideale vacature heb gevonden kan ik ervoor kiezen of ik me al dan niet aan de aanbieder van de vacature bekend wil maken.

Geef een reactie

2 Comments
  • Chris Stapper
    says:

    Het exchange plan klinkt heel doenbaar.  Zowel kandidaten als intermediairs zijn erbij gebaat als er één plaats zou zijn waar álle kandidaten en vacatures samenkomen. Voorwaarde is wel dat je ook inderdaad alleen benaderd wordt voor vacatures die écht bij je passen.

    Hoe dicht komt monsterboard hierbij in de buurt? En LinkedIn? LinkedIn is up-to-date, monsterboard moet je voor betalen.  De winnaar lijkt duidelijk.

    Het zou leuk zijn als je ook een (zelf opgesteld) CV kon toevoegen op LinkedIn.