Vacaturesite top 10: De daling zet door

Vacaturemonitor Ook in de tweede week van december zet de daling van het aantal vacatures door. Want het totaal over de afgelopen drie weken is gedaald van bijna 105.000 naar net iets meer dan 101.000.

Net boven de volstrekt subjectieve maar de daarom niet minder magische grens van 100.000 vacatures. En het zou me niets verbazen als we volgende week door die grens heen breken. In negatieve zin dan wel.

De wekelijkse top 10
Zo ziet het er deze week uit:

Vacaturesite top 10: week 48 - 50 

En alle toppers laten een verlies zien. Waarbij Nationale Vacaturebank (-1,1) en vooral Totaljobs (-1,4%) sterk naar beneden gaan. Werk.nl (-0,6%) verliest minder en Monsterboard (-0,2%) zelfs nauwelijks.

Als een gevolg heeft Monsterboard voor het eerst tijdens de meetperiode een aanzienlijk hoger aandeel in het aantal vacatures dan Totaljobs. Zou Totaljobs harder worden geraakt door de naderende economische crisis?

In de middenmoot is JobTrack (+0,3%) weer terug op haar vertrouwde plaats. Vacaturekrant (-0,1%) gaat iets achteruit; Randstad (-0,7%) verliest zeer fors.

Bij de kleintjes verliest alleen Careerbuilder (-0,6%) zeer zwaar; zowel Dovajobs als Werkenbijdeoverheid blijven onveranderd qua aandeel.

De grote vier
En dan ook nog even de grote vier in de tijd gezien:

Vacaturesite top 4: week 12 - 50De duikeling van Totaljobs is opvallend en lijkt zich te versnellen. Monsterboard houdt als enige van de grote vacaturesites het hoofd koel. En heeft dus plotsklaps de tweede plaats stevig in handen..

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

3 Comments