Favoriete werkgevers: Friesland Foods

Beker 44e plaats Friesland Foods is een populaire werkgever. Zij is namelijk de nummer 44 uit het Intermediair Imago Onderzoek 2008.

De eisen aan de wervingssite van een populaire werkgever zijn hoger dan die van minder bekende werkgevers. Als deze populaire werkgevers zich tenminste rekenschap geven van de impact van hun wervingssite.

En dat is precies wat ik onderzoek in deze serie over Favoriete werkgevers.

De homepage
En dit is wat ik zie als ik naar Friesland Foods surf:

Homepage Friesland foods

Met in de linker navigatie een link Carrière. Die me naar een zeer beperkte wervingssite brengt:

Friesland Foods wervingssite Twee links (vacatures en werkenenlerenin1…) en twee PDF downloads (Jaarverslag 2007 en Reputaties van bedrijven zit in de lift). En dat is het. Helemaal geen informatie

Ik heb een donkerbruin vermoeden dat ik vandaag wel eens heel snel klaar zal zijn…

Informatie
Voor professionals ben ik snel klaar. Naast het Jaarverslag biedt Friesland Foods geen enkele informatie. Voor leerbanen is er een actiesite; Werken en leren in 1:

Friesland Foods: Actiesite Leren en werken in 1 Maar ik ben niet op zoek naar een leerbaan. Dus kan ik slechts naar vacatures turen. Dus klik ik maar op de hyperlink Vacatures.

Solliciteren
Om vervolgens dit ‘tussenscherm’ te zien:

Friesland Foods: Vacatures Fraai he! Geen letter informatie maar wel een overbodig scherm vullen met deze ‘info’. En dit is de pagina die ik te zien krijg als ik nog een keer op  vacatures klik:

Friesland Foods: Selectiescherm vacatures Waarom zou Friesland Foods niet even de moeite hebben genomen om iets uit te leggen over de werkmaatschappijen; en de diverse functiegebieden? Is dat teveel werk?

Na wat zoekwerk ga ik voor de functie van Culinair adviseur. Heb ik altijd al willen worden. En de vorige Culinair adviseur is volgens de vacaturetekst met pensioen gegaan. Dus het is ook nog eens een redelijk gezonde baan….

Als ik wil solliciteren moet ik eerst een persoonlijk profiel aanmaken… En dat ziet er zo uit:

Friesland Foods: Persoonlijk profiel Alsof het niets is. En een CV hoef ik niet te plakken…

Jammerlijk veel en vermijdbaar werk. Maar ja, als favoriete werkgever denk je misschien dat je dit kan maken?

De e-mail
Dit is wat ik in mei van de automatische e-mail response van Friesland Foods ontving:

E-mail Friesland Foods mei 2008Maar wat zie ik deze keer? Een gigantische verbetering! Helemaal aan het eind van het proces laat Friesland Foods zien dat ze het wel kan:

E-mail Friesland Foods december 2008Ik vind zomaar een fatsoenlijke titel van de e-mail; een persoonlijk e-mail adres (helaas met de toevoeging Connexys) en een compacte en duidelijke e-mail. Met een concrete termijn waarbinnen ik een antwoord mag verwachten en een (overigens zinloze) hyperlink naar meer informatie over Friesland Foods. Die in ieder geval op de wervingssite niet te vinden is.

Natuurlijk zijn er nog een aantal punten ter verbetering; maar deze e-mail is een voorbeeld van hoe de rest van de site zou moeten zijn!

Conclusie
Een droevigmakende ervaring; de wervingssite van Friesland Foods. De wervingskracht van deze site is ver beneden het vriespunt en zou mij direct op zoek laten gaan naar een andere favoriete werkgever. Lang voordat ik een fraaie e-mail zou kunnen ontvangen…

En dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Geef een reactie

7 Comments