ZZP’ers als stormvloedkering

Hansje Brinker Zelfstandigen zonder Personeel (ZZP’ers) zijn zonder enige twijfel zeer positief ingestelde mensen. Dat blijkt althans uit een onderzoek van ZZP Nederland en Nationale Nederlanden:

Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP’ers) merken weinig tot niets van de economische recessie. Sommigen zeggen zelfs meer werk te krijgen dan voorheen. Ruim de helft verwacht ook in de nabije toekomst geen negatief effect van de recessie op hun werk.

In tijden dat het consumenten- en werkgeversvertrouwen is gekelderd zijn ZZP’ers nog de enige groep met een rozig toekomstbeeld. Gelukkig maar.

We hebben tenslotte al voldoende doemdenkers en doemzeggers in een tijd waar enig vertrouwen juist een belangrijke factor is om een recessie te keren. En blijkbaar zijn ZZP’ers deze stormvloedkering.

Geef een reactie

2 Comments
  • Alexander Crepin
    says:

    Beste Marc,
    ik denk dat ZZP-ers gewend zijn de blik naar buiten te richten en daar wordt je doorgaans vrolijker van dan de hele dag naar binnen kijken.
    In mindere en betere tijden zijn de ZZP-ers de voor ondernemers zo handige flexschil. Het zal nog even duren, maar binnenkort zal naar mijn idee de vraag naar flex stijgen omdat men flexibel wil zijn en blijven. Daar worden we weer vrolijker van.
    Overigens mocht een van de lezers nog een flexibele interim HRM manager / Recruiment manager zoeken ………..  ik ben beschikbaar!

  • Alexander Crepin
    says:

    Beste Marc,
    ik denk dat ZZP-ers gewend zijn de blik naar buiten te richten en daar woordt je doorgaans vrolijker van dan de hele dag naar binnen kijken.
    In mindere en betere tijden zijn de ZZP-ers de voor ondernemers zo pretigge flexschil. Het zal nog even duren, maar binnenkort zal naar mijn idee de vraag naar flex stijgen omdat men flexibel wil zijn en blijven. Daar worden we weer vrolijker van.
    Overigens mocht een van de lezers nog een flexibele interim HRM manager / Recruiment manager zoeken ………..  ik ben beschikbaar!