Favoriete werkgevers: Universiteit Utrecht

Beker 43e plaats Universiteit Utrecht is een populaire werkgever. Zij is namelijk de nummer 43 uit het Intermediair Imago Onderzoek 2008.

De eisen aan de wervingssite van een populaire werkgever zijn hoger dan die van minder bekende werkgevers. Als deze populaire werkgevers zich tenminste rekenschap geven van de impact van hun wervingssite.

En dat is precies wat ik onderzoek in deze serie over Favoriete werkgevers.

Overigens is deze universiteit meteen de enige die in de top 50 staat.  Je vraagt je toch af wat het verschil nou feitelijk is tussen de verschillende universiteiten. Maar goed.

De homepage
En dit is wat ik zie als ik naar de homepage ga:

Homepage Universiteit Utrecht Aan de linkerkant staat een link Sollicitanten. Aan de rechterkant (onder Ga direct naar) een link Vacatures. En onder het navigatie item Informatie voor is ook nog eens de optie Sollicitanten aanwezig.

Dus als je hier je weg niet kan vinden ligt het niet aan de site.

Als ik dan op die link Sollicitanten klik kom ik op een under construction melding terecht; waarbij ik kan kiezen uit Vacatures of Werken bij de Universteit van Utrecht:

Under construction pagina

Niet prettig en naar later bleek ook volstrekt overbodig. Jammer.

Informatie
Ik ga dus eerst maar eens de werken bij sectie bekijken. En dat is behoorlijk saai; want hier kom ik op terecht; op de Arbeidsvoorwaarden:

Arbeidsvoorwaarden Universiteit Utrecht

Er is wel een bak aan informatie beschikbaar over arbeidsvoorwaarden; inclusief CAO, Begeleiding en advies, arbeidsomstandigheden, regeleingen en introductie nieuwe medewerkers.

En dat is nog maar het begin; want al die onderdelen hebben zelf ook weer sub onderdelen. De navigaite is volstrekt ondoorzichtig en je heb oprecht geen idee wat er allemaal aan informatie is verstopt op deze site.

Maar je kan hier zo’n beetje alles vinden, als je de academische navigatie maar weet te doorgronden. En daarvoor is minimaal een afgeronde HBO studie nodig.

Maar dat ik via de Homepage op Arbeidsvoorwaarden terecht kwam lijkt een fout te zijn. Want als ik op de link Werken klik in de navigatie; dan kom ik hier terecht:

Homepage wervingssiteDe hoofdpagina van de wervingssite dus. De navigatie van de site is echt een chaos.

Maar die homepage van de wervingssite staat vol met bewegende  en in grootte veranderende pasfoto’s van medewerkers en studenten. Als ik op zo’n foto klik komt de betreffende persoon groter in beeld, met een interview… helaas alleen in tekst:

Interview Universiteit UtrechtMaar er is dus nog meer informatie te vinden dan ik in eerste instantie dacht. En het leek als zoveel. Heb je de tijd en snap je de navigatie dan bevat de wervingssite echt een schat aan informatie.

Ik heb genoeg gezien; op naar de vacatures.

Solliciteren
En als ik dan op de link Vacatures klik kom ik weer op een soort tussenpagina; waar ik moet kiezen tussen vacatures en informatie over solliciteren. Wederom onhandig.

Ik kies voor alle Nederlandstalige vacatures en krijg een overzicht van een 25-tal vacatures:

Overzicht vacatures Universiteit Utrecht

Aan de rechterkant nog wat pasfoto’s waar ik ook op kan klikken.

Maar ik ga maar eens voor een post-doc Infectie-/Immunobioloog. Altijd al willen worden…

En helaas; ik kan niet via een webform solliciteren; dus een automatische e-mail op basis van mijn gegevens zit er ook niet in. En daar stopt het proces dus.

Conclusie
De wervingssite van Universiteit Utrecht bevat een schat aan informatie met twee gigantische tekortkomingen. Allereerst is de informatie ontoegankelijk gemaakt door geen heldere navigatiestructuur aan te bieden. En verder is die informatie weinig inspirerend gebracht door het ontbreken van enige vorm van multimedia of interactiviteit.

Je kan je hier volledig laten informeren over elk aspect van de Universiteit Utrecht als werkgever. Als je tenminste niet halverwege in slaap bent gevallen…

Geef een reactie

1 Comment