Megajobs: extreme variatie in responsetijden

In mijn dagen als systeemontwerper werd mij altijd geleerd dat een onvoorspelbare response veel erger was dan een consistent trage response. Nou weet ik niet of dat een excuus was voor slecht presterende applicaties; maar de redenatie snijdt natuurlijk wel hout.

Het is het onvoorspelbare waar we een hekel hebben; net zoiets als achter een auto te moeten zitten die af en toe doorrijdt om vervolgens met tussenpozen in een slakkengangetje te rijden.

En dat lijkt toch wel een serieus probleem voor Megajobs te zijn. Want als de enige van de grote sites heeft Megajobs een volstrekt onvoorspelbare response.

Ik heb de gemiddelde response over de afgelopen maanden eens op een rijtje gezet:

September
Een volstrekt grillig beeld, die responsetijden van Megajobs:

Responsetijden Megajobs: september 2008

Oktober
In de maand oktober gaat het onverdroten door met die pieken en dalen:

Responsetijden Megajobs: oktober 2008

November
Afgelopen maand lijkt wat minder erg, maar dat komt vooral door de uitschieter aan het einde van de maand; waarbij de responsetijd ineens naar meer dan 13 seconden schiet:

Responsetijden Megajobs: november 2008December
En ook in de huidige maand wil het maar niet beter worden:

Responsetijden Megajobs: december 2008 Conclusie
De responsetijden van Megajobs zijn echt volstrekt onvoorspelbaar. Het enige dat je weet is dat het zo’n beetje tussen de 2 en de 9 seconden zal liggen.

En dat betekent niet alleen onvoorspelbaar maar ook nog eens traag. Een dubbele whammy die door weinig werkzoekers op prijs zal worden gesteld.

Geef een reactie

1 Comment