Something rotten bij Linkedin?

CEO Dan Nye Een onverklaarbare management shake-up bij Linkedin: CEO Dan Nye gaat de tent verlaten. Hij geeft de sleutels terug aan de voormalige CEO (en oprichter) van Linkedin, Reid Hoffman.

Als het nou slecht zou gaan bij Linkedin is er nog iets van te begrijpen; maar het bedrijf is één van de weinige sociale netwerken die niet alleen in aantallen groeit, maar ook nog eens zwarte cijfers schrijft.

Daarnaast heeft Nye in de 2 jaar dat hij bij Linkedin actief was, leiding gegegeven aan een gigantische groei van de site: van 8 naar 33 miljoen leden. Allemaal leuke cijfers dus.

Maar er zit blijkbaar iets niet lekker. Hij blijft nog tot half januari en daarna is het over en sluiten. Afgezien van de bekende en nietszeggende zin: He will also continue to advise the company

Mogelijk is er toch iets serieus aan de hand; aangezien Jeff Weiner de dagelijkse leiding overneemt. En Jeff Weiner is partner bij Greylock Partners; één van de VC’s die in Linkedin heeft geïnvesteerd.

We zullen dus even geduld moeten oefenen totdat duidelijk wordt wat nu precies de reden van deze verandering is.

Geef een reactie

3 Comments
 • Thomas
  says:

  Ik ben met Bas eens dat dit wel heel erg stemmingmakerij is. Wij als recruiters zouden het begrip carrierestap toch als geen ander moeten begrijpen.

  Laten we wel wezen, de groei van Linkedin heeft Nye bepaald geen windeieren gelegd. Wellicht heeft de beste man gewoon zin een jaar op een zeilbootje te dobberen en daarna weer iets nieuws te beginnen.

 • Bas van de Haterd
  says:

  Het kan natuurlijk ook zijn dat hij zichzelf gewoon ziet als een bouwer (iemand die het laat groeien van 8 naar 33 miljoen) en nu er serieus geëxploiteerd moet worden hij zich niet de juiste man meer vind. Dat zie ik vaker gebeuren hoor. Ik ben ook het type dat graag iets opzet en groot maakt, maar daarna moet je mij niet hebben als manager, dan maak ik het namelijk ook weer klein 🙂