Technologie en kerst

Marc had zijn eerste digitale kerskaart al binnen, zoals ik in de reacties al schreef: ik kreeg een webcam. Maar eerst moet ik even een nuance maken op mijn comment dat ik kerstkaarten altijd een waardeloos fenomeen vind en pure milieu verspilling. Ik kreeg namelijk ook een kaartje van collega blogger An de Jonghe. Persoonlijk geschreven met een persoonlijke boodschap. Dat kan ik wel onwijs waarderen, persoonlijke touche boven alles. Maar van wie kwam die webcam nu en wat had het met kerst te maken? Nou, het is een prachtige actie met een vernuftigd stukje technologie erin.

De webcam kwam van Rhinofly, ik zou bijna zeggen: wie anders. En de kerstactie is bijzonder goed en geslaagd. Het is een prachtig staaltje innovatieve technologie toevoegen om een erg leuke kerstervaring te maken. In het kort: de webcam sluit je aan en je hebt een kaart erbij. Die kaart kan je voor de webcam bewegen en dan zie je vanaf verschillende ooghoeken de kerstgroet van Rhinofly, het team voor hun blokhut (voor iedereen die wel eens in het pand komt kent de blokhut).

Ik had toen ik de webcam kreeg en hoorde dat het van Rhinofly afkomstig was iets gedacht in de trend van de Mentos Kiss Cam, maar dit is toch nog mooier gemaakt. Hoewel ik moet toegeven dat het lang niet werkte (oftewel, ik deed het steeds verkeerd).

Deze toepassing is voor mij wederom een bewijs dat Rhinofly als (arbeidsmarkt)communicatiebureau geweldig blijft innoveren en steeds met de nieuwe technologie (augmented reality heet dit) mooie dingen maakt. Niet alleen de technologie kent, maar ook weet hoe je die kan toepassen op een geweldige ervaring.

Ik zou zeggen: bekijk hier de video of lees het blogberichtje op Frank-Ly.

En Rhinofly’ers: bedankt voor de webcam en een geweldig 2009!

Geef een reactie

2 Comments