XING ‘koopt’ Jason Goldberg!

Logotypes XING en Socialmedian Een jaar geleden werd Jason Goldberg bij Jobster de tent uit getrapt. En vandaag het bericht dat hij zijn nieuwe startup, Socialmedian, aan XING verkoopt. Voor $4 miljoen. Van loser tot winnaar in het tijdsbestek van 1 jaar. Niet slecht…

En alsof dat nog niet alles is; Golberg gaat Xing ‘versterken’; in de nieuwe positie van VP voor XING’s Application Platform. Ik hoop dat XING snapt wie ze in huis haalt… Net nu er een wisseling van de wacht van de CEO positie aanstaande is.

Gelukkig voor XING is er wel een gouden kooi, want de verkoop is niet alleen in geld maar ook in aandelen. En heeft een performance based earn-out tussen de EUR 0,5 – 2,5 miljoen, betaalbaar over een periode van 3 jaar. Dus Goldberg zal een aantal jaren zijn best moeten doen.

Maar ik vraag me af of Goldberg er de man naar is om 2e viool te spelen. Een ego zo groot als het zijne zoekt naar de hoogste positie; die van CEO. Het wordt interessant  het komende jaar in Hamburg…

Geef een reactie

1 Comment