Vacaturesite top 10: We zakken lekker door…

Vacaturemonitor En de vacature aantallen blijven hard teruglopen, want het totaal over de afgelopen drie weken is gedaald van iets meer dan 101.000 naar ruim 95.000. Zo laag heb ik het in ieder geval nog niet gezien; zelfs niet in de zomer van dit jaar. Niet fijn…

En omdat de komende twee weken vakantietijd zijn, zal het allemaal nog veel verder naar beneden gaan. Dat wordt toch wel een beetje een droevige Kerst… Nou maar hopen dat het in het nieuwe jaar er allemaal weer wat vrolijker uit gaat zien

De wekelijkse top 10
Zo ziet het er deze week uit:

Vacaturesite top 10: week 49 - 51

De grote vier laten allemaal een verlies zien; met uitzondering van Monsterboard die onveranderd op 9,9% blijft staan. Nationale Vacaturebank (-0,2%) verliest maar weinig terrein, evenals Werk.nl (-0,4%). Maar Totaljobs (-1,1%) lijkt de laatste weken aan een slagaderlijke bloeding te lijden. Werkelijk dramatisch.

JobTrack (+0,5%) is terug op haar vertrouwde plek. Vacaturekrant (-0,1%) en Dovajobs (-0,1%) verliezen heel licht, terwijl Randstad (-0,4%) toch wel wat forser achteruit gaat.

Bij de kleintjes is Careerbuilder van het straatbeeld verdwenen; hiervoor in de plaats is Content weer eens aangeschoven. Werkenbijdeoverheid (+0,2%) laat zien dat overheidsbanen aantrekkelijk zijn in een tijd als deze.

De grote vier
En dan ook nog even de grote vier in de tijd gezien:

Top 4 vacaturesites: week 12 - 51 Het lijkt er toch op dat Monsterboard en Werk.nl de grote winnaars zijn als het economisch even tegenzit. Waar Nationale Vacaturebank en vooral Totaljobs in de afgelopen periode behoorlijke verliezen laten zien houden Monsterboard en Werk.nl kranig stand.

Werk.nl is gratis, dus daar zou je het wel verwachten. Maar Monsterboard is dat zeker niet. Misschien vluchten we naar wat vertrouwd is als het tegenzit. Monsterboard kan dan blijkbaar worden gezien als een safe bet.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie