Favoriete werkgevers: Maxeda

Beker 37e plaatsMaxeda (Vendex KBB) is een populaire werkgever. Zij is namelijk de nummer 37uit het Intermediair Imago Onderzoek 2008.

De eisen aan de wervingssite van een populaire werkgever zijn hoger dan die van minder bekende werkgevers. Als deze populaire werkgevers zich tenminste rekenschap geven van de impact van hun wervingssite.

En dat is precies wat ik onderzoek in deze serie over Favoriete werkgevers.

De homepage
En dat ziet er zo uit:

Homepage Maxeda Nou, dat is niet te missen dacht ik zo. En onderaan staat ook nog eens een link naar Vacatures. Via de link Onze mensen kom je ook nog op een pagina waar je verwezen wordt naar Werken bij Maxeda en Vacatures. Hier moet je echt je best doen om vacatures te ontlopen!

Informatie
Laat ik eerst maar eens kijken op Werken bij Maxeda:

Homepage werken bij sectie Heel merkwaardig, alles in het Nederlands behalve de video. Die is in het Engels. Da’s toch behoorlijk stom. Dat blijkt overigens alleen de introductie video te zijn! Want alle andere video’s zijn in het Nederlands, maar ze hebben Engelse titels. Heel verwarrend…

Verder is de navigatie volstrekt onduidelijk; ik gebruik de breadcrum om deze pagina met ‘ervaringen’ van medewerkers te vinden:

Maxeda: Onze mensen Een statement en de persoon in beeld:

Mexeda: Onze mensen, 2 Da’s alles. Leuk gemaakt, maar wel wat beperkt. Hoewel, met de video’s erbij krijg je toch wel een redelijk beeld van Maxeda.

Verder is er geen enkele informatie over het sollicitatieproces, arbeidsvoorwaarden en dergelijke te vinden. Karig.

Solliciteren
Dan ga ik dus maar snel richting vacatures:

Maxeda: Vacatures zoekenJammer, in Firefox (of Flock, zoals in mijn geval) ziet het er allemaal wat minder uit. De zoekcriteria zijn niet goed zichtbaar, en ik weet nu niet of er nog meer zoekcriteria helemaal zijn weg gevallen. Dit is wel heel mager! Vooral als je bedenkt dat zo’n 20% gebruik maakt van Firefox…

En ook vreemd, met een zoekknop boven de selectiecriteria. Hier is niet echt over nagedacht.

Als ik op de vacature klikt open zich een nieuw window met een totaal andere look:

image Het is een Bijenkorf vacature, dus dat klopt wel. Maar volgens mij was het veel handiger geweest om het in dezelfde look en feel te houden.

Helaas, helaas, als ik onderaan deze vacature op de hyperlink Open formulier klik, krijg ik dit te zien:

Maxeda: Sollicitatieformulier Helaas, PeopleXS toont zich in een pop-up, en niet op een fraaie manier. Alle design is ineens vertrokken.

Verder moet ik veel teveel informatie invullen, en dan ook nog dit:

Maxeda: Sollicitatieformulier, detail Ik kan mijn sollicitatie niet versturen zonder deze checkbox aan te vinken. Maar ik wil niet zomaar instemmen zonder een privacy verklaring te hebben gezien. En die is niet aanwezig…

De e-mail
De e-mail bevestiging ziet er dan weer goed uit; zeker als ik naar de inhoud van de tekst kijk!

E-mail bevestiging op online sollicitatie Duidelijke vervolgstap met termijn; en een passende uitzondering in verband met de feestdagen. Verder ook nog eens een passende wens. Heel goed.

Slecht is natuurlijk de e-mail titel en de afzender. En er mankeert nog wel meer aan… Maar laten we eerlijk zijn; ten opzichte van mijn eerdere beoordeling heeft Maxeda wel een sprong vooruit gemaakt. Of zou dit uitsluitend voor de Bijenkorf gelden?

Conclusie
Het is allemaal magertjes bij Maxeda. Te weinig informatie, warrige navigatie, slordig zoekproces, armetierig sollicitatieformulier. Niet iets wat je van een favoriet werkgever zou verwachten.

Geef een antwoord

2 Comments