Mijn verlanglijst: Bied mij meer communicatie mogelijkheden

gift Mijn verlanglijst als bezoeker van vacaturesites is toe aan haar vijfde aflevering. Voorgaande afleveringen zijn hier te vinden. En ook voor Oud en nieuw red ik het niet om met deze miniserie klaar te zijn. Het is niet anders…

Vandaag ga ik in op mijn vijfde wens: Bied mij meer communicatie mogelijkheden.

Huidige situatie
Als ik eenmaal een vacature heb gevonden dan bevat de tekst meestal wel de nodige contact informatie. En op zich is dat natuurlijk uitstekend. Maar is het ook voldoende?

Een e-mail adres is weinig behulpzaam als ik een aantal vragen heb die ik graag zo snel mogelijk beantwoord zou willen hebben. En ik heb eigenlijk niet zo’n zin om meteen te bellen. Dat is weer te direct.

Gewenste situatie
Waarom niet de mogelijkheid van online chat geboden? Met een indicatie of de recruiter op dit moment online, bezet of afwezig is? De technologie is aanwezig, maar ik heb nog bij geen enkele grote vacaturesite een dergelijke mogelijkheid gezien.

Grappig genoeg biedt Totaljobs de mogelijkheid wel via Clickbeurs, maar is er geen integratie van een dergelijke functie op de vacaturesite zelf.

En het zou toch lekker zijn om even kort een vraag te kunnen stellen als je een vacature hebt gevonden die je interesse heeft. En de recruiter op dat moment online is.

Ideale situatie
Wat ideaal zou zijn is de mogelijkheid om bij een vacature aan te geven dat je gewaarschuwd wilt worden als de betreffende recruiter online is. Daarmee wordt de logische inefficientie van een niet gelijktijdige aanwezigheid zoveel mogelijk ondervangen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de recruiter jou te laten ‘pingen’ op het moment dat hij/zij beschikbaar is. In dat geval is de recruiter degene die het initiatief neemt tot de dialoog.

Geef een reactie

1 Comment
  • Roel Kiers
    says:

    Ik heb er mijn vraagtekens bij. De techniek is er al jaren, inderdaad. Maar volgens mij kan niemand consequent zich af- en aanmelden.  Ben je weer online, krijgt de kandidaat op zijn computer de melding dat je als recruiter online beschikbaar bent. Dat kan wel eens tot ongewenste situaties bij de kandidaat leiden wanneer deze op kantoor zit/collega’s om zich heen heeft….

    Ik ben en blijf warm voorstander van bellen. Tip: vermeld in je (vacature) tekst dat je als kandidaat mij als recruiter/manager/personeelsfunctionaris een sms kunt sturen wanneer ik jou als kandidaat vanavond of later in de week kan opbellen.  

    Voor een talent zorg je altijd wel dat je op dat moment echt haar/hem kunt bellen!!!