Ned 1, 2, 3 en GeenStijl

‘Fleischbaum’, het blogalias van website-oprichster Dominique Weesie, kondigde dinsdagavond het volgende aan: GeenStijl start een publieke omroep. Kan dat dan? Blijkbaar. Zitten we erop te wachten? Ehm… Vandaar dit initiatief? Wel, “gewoon om dat het kan” en: “omdat wij ook wel eens een greep willen doen in de 500 miljoen die jaarlijks over de slagboom van het mediapark wordt gekieperd.” Aldus Weesie in de nrc.next.
 

POWNED!
De omroep zou POWNED gaan heten (naar Publieke Omroep Weldenkend Nederland en Dergelijke). Powned is een bekende term uit de gamewereld, waar het ‘vernedering’ of ‘overheersing’ betekend. Om toe te treden tot het publieke bestel moet GeenStijl op 1 april (werkelijk waar) 2009 een vereniging hebben opgericht die 50.000 leden telt. Je kunt POWNED-lid worden a raison de 5,72 euro.

En BNN dan?
BNN probeert toch al vanaf Bart de Graaff genoeg leden te verzamelen om subsidie te krijgen (en daarmee te kunnen overleven). Huidige BNN frontman Patrick Lodiers zette daarom laatst nog van alles in de uitverkoop. Zo makkelijk gaat het dus allemaal niet.

Mocht GeenStijl de 50.000 leden bijeen kunnen rapen, zou het in 2010 kunnen beginnen met uitzenden. Het zal ze vast wel weer lukken.

Geef een reactie

1 Comment
  • Chris Stapper
    says:

    Op zich is het goed dat iedereen die de benodigde leden bij elkaar krijgt een omroep kan oprichten. Als  er zo veel animo voor blijkt te zijn, dan is het prima.
    Of het goed is dat er zoveel animo is, is een tweede.

    Ik vind GS wel grappig, maar ben geen frequent lezer, het trekt me niet zo.