Vacaturesite top 10: Kerstweek zonder vacatures

Vacaturemonitor Tja, en dat is er de kerstweek. Met bijbehorende vacature aantallen waardoor de teller blijft steken op minder dan 24.000 nieuwe vacatures in de afgelopen week…

Met als gevolg een absoluut dieptepunt in het aantal nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken: bijna 89.000. Dat is echt heel weinig dus.

De wekelijkse top 10
Zo ziet het er deze week uit:

Vacaturesite top 10: week 50 - 52

Bij de grote vier is het vooral droefenis, met als positieve uitzondering Totaljobs, die met 0,8% vooruit gaat. De anderen laten uitluitend verlies zien: Nationale Vacaturbank (-0,4%), Monsterboard (-0,9%) en Werk.nl (-1,4%).

En door dat grote verlies van Werk.nl is er sprake van een top 5, aangezien JobTrack (+0,3%) zelfs boven Werk.nl eindigt! Verder verliezen alle middenmoters: Vacaturekrant (-0,1%), Randstad (-0,6%) Dovajobs (-0,1%).

Werkenbijdeoverheid blijft onveranderd op 1,9% terwijl Content (+0,2%) licht stijgt.

De grote vier
En dan ook nog even de grote vier in de tijd gezien:

Vacaturesite top 4: week 12 - 52Deze week staat in het “herstel” van Totaljobs en, misschien nog opvallender, de sterke daling van Werk.nl. Met als gevolg dat JobTrack zich plosteling tussen Werk.nl en Totaljobs nestelt. Dat is toch wel even schrikken.

Als dat zich langer doorzet zal ik toch een keuze maken; of een top 3 danwel een top 5… Maar laten we eerst maar even de jaarwisseling afwachten. Wie weet heeft Werk.nl last van een korte kerstdepressie.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie