De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Alweer de derde aflevering van deze nieuwe serie waarin ik de vacature aantallen van de grote vacaturesites nauwlettend volg.

En met de grote vacaturesites bedoel ik natuurlijk de grote vier: Werk.nl, Nationale Vacaturebank, Monsterboard en Totaljobs.

En voor vandaag ziet dat er als volgt uit:

image

Werk.nl duikelt zo’n drieduizend vacatures naar beneden, Nationale Vacaturebank net iets minder. Totaljobs gaat met een kleine tweeduizend vacatures naar beneden. Jawel, zeer forse dalingen. Bepaald geen verrassing natuurlijk.

Hoewel… de witte raaf in dit gezelschap is toch overduidelijk Monsterboard. Die al drie weken lang ongeveer hetzelfde aantal toont. Heel merkwaardig…

Hoewel  Monsterboard natuurlijk over de afgelopen weken nauwelijks haar aandeel heeft zien dalen:

image

Maar dat is een aandeel ten opzichte van de andere vacaturesites en zegt niets over de absolute vacature aantallen. Want die zijn natuurlijk wel gedaald:

Vacature aantallen:  week 42 - 52Laten we eens aannemen dat de vacaturesites een vacature 60 dagen op de site hebben staan. Als we met dit gegeven vervolgens de nieuwe vacatures per week optellen krijg je het volgende beeld:

  • Nationale Vacaturebank: 40.788 vacatures
  • Totaljobs: 28.072 vacatures
  • Monsterboard: 27.212 vacatures

Ten opzichte van de werkelijke aantallen zit alleen Monsterboard dus min of meer gelijk; terwijl Nationale Vacaturebank en Totaljobs hier (zeer) fors onder zitten.

Dat doet vermoeden dat de aantallen van Monsterboard, die ik afleid uit de aantallen op Marktplaats, minder betrouwbaar zijn dan ik had aangenomen.

Ik zal daarom contact met Monsterboard opgaan nemen om de werkelijke aantallen op te vragen. Wekelijks.

Geef een reactie