ICT’ers hebben weinig te vrezen?

Logo en logotype Ernst & Young Er is weer een nieuwe ICT barometer van Ernst & Young uit. Met dit keer een paar aardige grafieken met een beeld van 3 jaar ICT-personeel.

En dat beeld geeft aan dat er weliswaar krimp zit in het aantal ICT-ers maar dat economische malaise hier telatief weinig mee te maken lijkt te hebben. Verwonderlijk.

Dat beeld ziet er zo uit voor externe ICT-ers:

Ernst & Young: Ontwikkeling aantal externe IT'ersNa een groei tot het derde kwartaal van 2006 is de behoefte nagenoeg stabiel gebleven. Met een duidelijke daling sinds april van dit jaar. Waarbij feitelijk de stand van november 2005 nagenoeg gelijk is aan die van november 2008.

Hetzelfde beeld komt uit de ontwikkeling van het aantal interne ICT-ers:

Ernst & Young: Ontwikkeling aantal interne IT'ersOok hier een afname in 2008, hoewel die zelfs iets eerder lijkt te starten dan bij externe ICT-ers.

Er is blijkbaar sprake van een natuurlijke afname van de behoefte aan ICT-personeel die mogelijk wat versterkt wordt door de economische tegenwind. Maar al met al lijkt het nogal mee te vallen. Hoewel we natuurlijk wel even de komende maanden af moeten wachten. Voorlopig is er nog geen zekerheid…

Geef een antwoord